Cursuswerkgroep

De werkzaamheden van de cursuswerkgroep bestaan uit het organiseren van cursussen.    Het doel is om belangstellenden kennis te laten maken met natuurelementen, en wat we ook belangrijk vinden: kennismaken met IVN Geldrop.

Het kunnen korte themacursussen zijn, zoals over bomen, paddenstoelen, insecten, planten, water, natuurfotografie. Het zijn vaak cursussen van twee of drie lessen en twee of drie excursies die snel na elkaar worden afgewerkt. Verder organiseren we cursussen die wat meer tijd vergen: een vogelcursus, een natuurcursus, een seizoenencursus.

We maken gebruik van de kennis van onze eigen IVN-natuurgidsen, of we kijken naar docenten van buitenaf. Ook zorgen we dat onze natuurgidsen en begeleiders één keer per jaar een opfriscursus krijgen.

Ook hebben we i.s.m. met enkele IVN-afdelingen in de regio een natuurgidsenopleiding georganiseerd. Onze werkzaamheden bestonden uit het opzetten van de cursus, het zoeken naar docenten, het werven van deelnemers, maken van cursusmateriaal, gastvrouw zijn tijdens de cursus. Kortom zorgen dat de hele cursus goed verloopt in een aangename sfeer. De lessen werden gegeven in de ons natuurinformatiecentrum De Paardestal

We kunnen best wat hulp gebruiken. Als je interesse hebt, kom een keer kennismaken met de cursuswerkgroep bij een van onze bijeenkomsten.

Coördinator van de cursuswerkgroep:
Dorothe Heiligers  dorotheheiligers@hotmail.com
tel. 2855265 of 06-11805769