Geldrop
Natuur in de Buurt
Op
zondag07aug202214:00

Vennenexcursie over heide

Een smaakvolle wandeling over de bloeiende Braakhuizensche Heide vindt plaats op zondag 7 augustus. Natuurgidsen van IVN Geldrop leiden natuurliefhebbers langs vijf vennen die hier op een relatief klein oppervlak liggen. Start om 14 uur bij manege Meulendijks. Deelname gratis, geen honden.

Beleef de heide dichtbij Geldrop
Boeiend en nu bloeiend is de heide net over de zuidgrens van Geldrop. Wie vanaf de Bosrand in Geldrop het viaduct over de A67 passeert, ziet aan zijn linkerhand de Braakhuizensche Heide liggen met door paden en knuppelbruggetjes verbonden vennen. In dit kleinschalig gebied heeft Brabants Landschap gewerkt aan het herstel van vennen die niet alleen door aanhoudende droogte bedreigd worden. Natuurgidsen van IVN Geldrop geven in het kort achtergrondinformatie bij interessante waarnemingen en het landschap. Ook laten ze deelnemers iets proeven dat met de heide te maken heeft.

Route
De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Startpunt is manege Meulendijks, die vanaf de Bosrand gezien aan het eind van de Strabrechtseheideweg ligt. Het verdient de voorkeur op de fiets te komen aangezien het parkeerterrein van de manege particulier bezit is en het er soms druk kan zijn. Een openbare parkeerplaats ligt bij de natuurpoort aan de Rul/Mierlosedijk (vanuit Heeze). Het is circa 10 minuten wandelen naar de manege. Raadpleeg de website www.ivn.nl/Geldrop om te zien of de activiteit door kan gaan. IVN Geldrop is ook op facebook.

Algemene informatie

zondag 7 augustus 2022 - 14:00
Extra Informatie: 

onderwerp: excursie naar 5 vennen op Braakhuizensche en Strabrechtse Heide
doelgroep: natuurliefhebbers – geen honden
datum: zondag 7 augustus, start 14 uur (eindtijd tussen ca. 15.30 en 16 uur)
start: Manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6, 5591 TZ Heeze
parkeren: fietsen heeft voorkeur. Parkeren bij voorkeur bij natuurpoort, Rul/Mierlosedijk (vanuit Heeze bereikbaar)
kosten: geen
organisator: IVN Geldrop
inlichtingen: Wim Hendrikx, tel. 040 2858654 - natuurgids van IVN Geldrop
fotobijlage: foto heide

Contactpersoon: 
Wim Hendrikx: 040 2858654