Geldrop
Bomen & Struiken
Op
woensdag06mrt201920:00

Thema-avond IVN Geldrop: Bomen over Bomen

Het belang van bomen in de natuur staat meestal niet zo centraal. Onze blik wordt eerder naar bloeiende planten getrokken dan naar de bloemen in onze bomen.

Pas als er weer eens gekapt zijn, valt ons de leegte van die plek op.

Echter, bomen zijn van levensbelang. In de klimaatdiscussie zouden ze best wat meer nadruk mogen hebben. Ze leveren ons de zuurstof die we allemaal nodig hebben en ze vangen CO2 weg. Daarnaast is de temperatuur in gebieden waar voldoende bomen staan ook iets lager. En denk eens aan de steeds maar toenemende kap in onze regenwouden….

Bomen vormen met andere planten, insecten, schimmels, mossen en vogels een groot samenhangend geheel, ze zijn afhankelijk van elkaar! Tijdens de lezing komt dit aan bod, evenals de bloei van bomen, hun vruchten en tal van volksverhalen over bomen.

 

Bomen zijn woensdag 6 maart onderwerp van een lezing door Leo Schutter en Tinus de Gouw, kartrekkers van de bomenwerkgroep van IVN Geldrop. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardenstal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis maar vrijwillige bijdrage welkom.

 

Over de sprekers

Leo Schutter en Tinus de Gouw kregen tijdens hun gidsenwerk steeds meer belangstelling voor bomen. En omdat het IVN Geldrop nog geen werkgroep voor bomen had was het voor hen een uitdaging daar wat aan te gaan doen. Samen met Lucy van de Berg richtten zij eind 2017 de bomenwerkgroep op en die is inmiddels is actief met organiseren van wandelingen, lezingen, overleg met de gemeente etc. Over een paar weken wordt ook de Nationale Boomfeestdag in ere hersteld. (op 13 maart 2019)

 

Algemene informatie

woensdag 6 maart 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuur informatiecentrum de paardestal
Mierloseweg 1
Geldrop
Nederland
Google Maps image