Geldrop
Bloemen & Planten
Op
woensdag04mei202220:00

Thema-avond eetbare en medicinale wilde planten

Over wilde planten als voedsel en medicijn houdt Velt-docent Maartje Kreike woensdag 4 mei een presentatie voor IVN Geldrop. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Schapenzuring in de berm levert een fris zuur blaadje, heerlijk in je mond op een warme zomerdag. Sommige ouderen kunnen zich het vast nog herinneren. De natuur in de omgeving van Geldrop heeft veel meer eetbare wilde planten in de aanbieding. Wat te denken van zevenbladsoep of een salade van look-zonder-look? Veel wilde planten hebben bovendien medicinale eigenschappen. Smeerwortel helpt tegen kloven, viooltjes tegen jeuk en Sint Janskruid verlicht zenuwpijn. De benaming  ‘onkruid’ gaat dan ook volledig voorbij aan de waarde van ‘ongewenste’ planten, die zich zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen kunnen handhaven. Zelfs giftige planten dienen ons tot nut. In haar presentatie ‘Eetbaar groen; natuurlijk en bewust leven’ legt Maartje Kreike het haarfijn uit.

Over de spreker
Maartje Kreike is docent bij VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) en coördinator van Voedselbos Eindhoven op landgoed De Wielewaal. Ze geeft  workshops, lezingen, natuurlessen en rondleidingen en coacht mensen naar een gezonde levensstijl.

Toegang gratis
Belangstellenden zijn woensdag 4 mei welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. 

Wie IVN Geldrop wil steunen, kan donateur of lid worden. Nieuwe leden genieten enige voordelen. Meer activiteiten en enkele vacatures voor vrijwilligerswerk staan op www.ivn.nl/ Geldrop. Wie het leuk vindt om als een van de eersten te weten wat er allemaal speelt bij IVN, kan aansluiten bij de werkgroep communicatie. Afhankelijk van aanwezige interesse en vaardigheden, alsook beschikbare tijd, zoekt IVN met je naar een zinvolle invulling. Als vrijwilliger laat je anderen nog meer natuur beleven!

Algemene informatie

vrijdag 29 april 2022 - 16:30
Extra Informatie: 

datum: woe. 4 mei, 20–22 u (zaal open v.a. 19.45 u).
locatie: natuurinformatiecentrum De Paardestal, kasteelpark centrum Geldrop
activiteit: thema-avond met presentatie over eetbare en medicinale wilde planten
organisator: organisatie door IVN Geldrop, spreker Maartje Kreike
entreeprijs: nvt
inlichtingen: Loes van den Boom, 040 2857242 - thvdboom@onsbrabantnet.nl
fotobijlage: Willem Francke

Contactpersoon: