Geldrop
Amfibieën & reptielen
Op
woensdag03apr201920:00

Thema-avond amfibieën en reptielen

‘Amfibieën en reptielen dichtbij en ver weg’ is de titel van een lezing door Hans van Moorsel op woensdag 3 april bij IVN Geldrop. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis maar vrijwillige bijdrage welkom.

 

Wie een groene tuin heeft met een schaal schoon water, wat fijne rommelplekjes of gestapelde boomstammetjes heeft veel kans op allerlei mooie diertjes op zijn eigen terrein. Doe er nog wat fijne bladerhopen bij van herfst tot voorjaar en de kans is groot dat ook salamanders en kikkers zich huisvesten in de tuin. De meeste tijd houden ze zich schuil op donkere plekken. Ga je echter ’s avond met een zaklamp naar buiten, dan ontdek je met wat geluk een kikker die op zoek is naar slakken(eitjes). Hagedissen kun je op een zonnige dag aantreffen in de insectentuin aan De Plaetse of tijdens een fietstocht over de Strabrechtse Heide. Zo kan het gebeuren dat je geboeid raakt door deze nuttige beestjes.

 

Van blauwe heikikker tot kameleon

In zijn presentatie legt Hans van Moorsel het verschil uit tussen amfibieën en reptielen. Hij gaat in op vragen als: zijn ze echt koudbloedig? Waar komen ze voor? Hij toont veel foto’s, genomen in zowel de directe omgeving als in ons omringende landen en tropische oorden. De nadruk ligt op Nederland, waar de dieren wettelijke bescherming genieten.

 

Over de spreker

Hans van Moorsel is al sinds zijn jeugd geïnteresseerd in genoemde diergroepen. Hij deed kennis op als lid van de amfibieënwerkgroep van IVN Heeze-Leende, de Poelenwerkgroep Eindhoven en via het overzetten van padden met IVN Geldrop. Nog steeds leert hij bij, blijft hij nieuwe dingen ontdekken en fotograferen.

 

Toegang vrij

Belangstellenden voor de lezing bij IVN zijn woensdag 3 april welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wie IVN Geldrop wil steunen, kan lid of donateur worden. Kijk daarvoor op www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

 

Algemene informatie

woensdag 3 april 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuur informatiecentrum de paardestal
Mierloseweg 1
Geldrop
Nederland
Google Maps image