Geldrop
Jongeren
Op
woensdag12okt202214:00

Stoepkrijten bij straatplantjes

Stoepplantjes zoeken, met een app de namen ontdekken en die erbij schrijven. Tijdens de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek mogen kinderen woensdag 12 oktober van 14 tot 16 uur meedoen met IVN Geldrop en Bibliotheek Dommeldal. Aanmelden is nodig dus weer er snel bij!

Giga-groene helden
Stoepplantjes zijn kleine helden. Ze overleven tussen straatstenen en stoepranden terwijl wij gewoon om en over ze heenlopen en honden ze nat plassen. Al die miljoenen, miljarden plantjes zijn belangrijk in steden en dorpen. Ze helpen veel kleine beestjes aan voedsel. We mogen er dus best wat meer aandacht voor hebben. Daar gaan de bieb en IVN wat aan doen! Ga je mee stoepkrijten?

Gi-Ga-Groen: botanisch stoepkrijten
In de bibliotheek aan de Heuvel staan natuurgidsen voor jou klaar. Zij vertellen interessante weetjes over die sterke stoepplanten. Daarna ga je met je telefoon of een iPad van de bieb op pad om in groepjes te zoeken naar stoepplantjes. Dat wordt giga-leuk! Per groepje gaat een begeleider van IVN mee. Die helpt je de naam te achterhalen van gevonden plantjes, met een determineer-app. Vervolgens schrijf je met stoepkrijt de naam bij het plantje. (Dat heet botanisch stoepkrijten). Je mag er extra krijtversieringen bij tekenen. Klaar? Dan maak je een foto met je telefoon of de iPad.

Napret
Na afloop bekijken we samen de foto’s in de bieb en proosten met een lekker glas fris. Misschien hebben we nog tijd voor een mooie verhaal.

’s Avonds of de volgende dag kun je met je ouders langs de plantjes wandelen. Zij willen vast ook van alles weten over de groene stoephelden en de mooie versieringen die jullie gemaakt hebben. In de bieb komt bovendien een tentoonstelling van jullie foto’s.

Kaartjes bestellen
Deze activiteit is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Maar als je 6 of 7 bent en ook mooi kunt krijten, mag je ook meedoen. Ben je lid van de bieb of IVN? Dan kost het € 3. Anders betaal je € 5. Kaartjes bestellen kan via de website van de bibliotheek. Heb je een ouder of een opa of oma die ook alles wil weten over stoepplantjes? Die mag aansluiten zonder aanmelden.

 De foto is gemaakt door Margot Klaren.

Algemene informatie

woensdag 12 oktober 2022 - 14:00