Geldrop
Slootjesdagen
Op
zondag16jun201914:00

Slootjesdag op vaderdag

Het jaarlijkse waterdiertjes scheppen bij IVN Geldrop vindt dit jaar plaats op Vaderdag 16 juni, van 14 tot 16 uur rondom natuurinformatiecentrum De Paardestal en de vijver van het kasteelpark. Deelname is voor iedereen gratis.

 

Je weet niet wat je ziet!

Ooit eens diep in een glaasje gekeken? Nee, geen glaasje jenever maar een glas met water uit een vijver, gracht of slootje. Je weet niet wat je ziet, zeker onder een vergrootglas! Er zwemt en krioelt allerlei klein gespuis, zoals (larven van) libellen, watertorren en waterroofkevers. Slakjes, spinnen, schrijvertjes en schaatsenrijders zijn er ook te vinden. De schrijvertjes gebruiken hun poten om onleesbare ‘woorden’ op het water te schrijven. Zo hebben de schaatsenrijders ook geen ijs nodig om over het water te lopen maar wél oppervlaktespanning.

 

Begeleid opvissen en uitvissen

Biologen in de dop en hun vaders, maar ook andere durfals, kunnen op 16 juni zelf het een en ander opvissen in het Kasteelpark. Van 14 tot 16 uur mogen ze hun schepnetjes te water laten. IVN zorgt voor de netjes, waterbakken en wat er nog meer nodig is. Na het opvissen kunnen onderzoekers met behulp van microscopen, loepjes, zoekbladen en boeken uitvissen wat ze gevangen hebben. Natuurlijk geven de IVN-gidsen de nodige toelich­ting en uitleg.

 

Tentoonstelling en kasteelparkactiviteiten

Tegelijkertijd en erna, tot 17 uur, is de IVN-expositie over de eik open. Spelenderwijs kunnen bezoekers hun kennis testen. Zin in een koopje? Er zijn betaalbare brochures, fotokaarten, posters en ook wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in en om de voormalige paardenstallen en het koetshuis. Samen vormen zij natuurinformatiecentrum De Paardestal. Voor meer informatie zie www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

 

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuur informatiecentrum de paardestal
Mierloseweg 1
Geldrop
Nederland
Google Maps image