Geldrop
Paddenstoelen
Op
zondag20okt201914:00

Paddenstoelentocht

Paddenstoelenliefhebbers kunnen zondag 20 oktober gratis met IVN Geldrop mee op paddenstoelenexcursie op het oude steenoventerrein in Nuenen. De wandeling duurt anderhalf à twee uur en start om 14 uur bij het hek van 'Bloem en tuin' in Nuenen, net voorbij Parallelweg 14. Kinderen welkom (honden niet).

Moordenaars en biefstukken in het bos

Paddenstoelen ontdek je altijd wanneer je met een IVN-gids op zoek gaat. Zelfs in een droge periode kun je ze vinden, al zijn het er veel minder dan na malse buien. Hier en daar duiken parelamanieten en prachtige parelstuifzwammen op, inktzwammen  en krulzomen. Vliegenzwammen vallen goed op met hun felrode hoed maar ook valse hanenkammen en zwavelkoppen met hun gele hoed en steel. De gidsen treffen zeker diverse soorten aan op bomen, boomstronken en -wortels, en op dode takken die op of onder de grond liggen. Het bekendst zijn elfenbankjes met hun fraaie ringen maar er zijn vele soorten, waaronder biefstuk-, kaas- en honingzwammen, dennenmoorders en waaiertjes.

Een belofte

Het is altijd afwachten wat er staat maar wie nieuwsgierig is geworden, is van harte welkom om mee op pad te gaan over het terrein van de oude steenfabriek in Nuenen. En ook al is het misschien niet het beste paddenstoelenjaar, het wordt een mooie excursie. Als je oog hebt voor hetgeen de herfst te bieden heeft aan kleuren, vormen en geuren, zit je immers gebeiteld. De excursie (zonder honden) duurt ongeveer anderhalf uur maar kan wat uitlopen. Een spiegeltje is handig om de onderkant van hoeden te bekijken want IVN laat paddenstoelen staan. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie lid wil worden, kan een mailtje sturen naar ivngeldrop@gmail.com

Algemene informatie

zondag 20 oktober 2019 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Oude steenfabriek
Parallelweg 14
Nuenen
Nederland
Google Maps image