Geldrop
Paddenstoelen
Op
zondag24okt202114:00

Paddenstoelen vinden met IVN Geldrop

Excursie voor paddenstoelenliefhebbers op 24 oktober

Paddenstoelenliefhebbers kunnen zondag 24 oktober gratis met IVN Geldrop mee op paddenstoelenexcursie op het oude steenoventerrein in Nuenen. De wandeling duurt anderhalf à twee uur en start om 14 uur bij het hek van 'Bloem en tuin' in Nuenen, net voorbij Parallelweg 14. Kinderen welkom (honden niet).

Moord en brand in zwammenland

Paddenstoelen ontdek je altijd wanneer je met een IVN-gids op zoek gaat, zelfs in een periode met weinig regen. Dit vroege najaar krioelde het van de aardappelbovisten: knolvormige stuifzwammen die goed tegen droogte kunnen. Verder viel het nogal tegen maar intussen is er gelukkig een plens water gevallen. Daar knappen de natuur en de paddenstoelenminnaars van op. Tijd dus om op zoek te gaan naar dodemansvingers, dennenmoorders en kogelzwammen. Ook de dennenvlamhoed en zwavelkoppen kunnen op het steenoventerrein opduiken. Garantie voor de soorten kan IVN niet geven, voor een natuurboost wel. Mocht de oogst toch wat tegenvallen, dan valt er nog genoeg te genieten van hetgeen de herfst te bieden heeft aan kleuren, vormen en geuren.

Spiegeltje mooi meegenomen

Wie het aandurft, is van harte welkom op het startpunt aan het eind van de parallelweg, vanuit Geldrop na de spoorovergang over de Collse Hoefdijk rechts. De excursie (zonder honden) duurt ongeveer anderhalf uur, maar kan wat uitlopen. Een spiegeltje is handig om de onderkant van hoeden te bekijken want IVN laat paddenstoelen staan. Zo kan iedereen er van genieten, ook slakken en kleine knaagdieren. Die deinzen er niet voor terug zelfs een giftige paddenstoel op te peuzelen, iets wat mensen duur zou komen staan.

 

foto's Frans van den Boom en  Liesbeth Dirkse

Algemene informatie

Paddenstoel, LD, paddenstoelenexcursie 10-21
zondag 24 oktober 2021 - 14:00 tot 15:30
Locatie: 
Oude Steenoventerrein
Parallelweg 14
5674 TP Nuenen
Nederland
Extra Informatie: 

Wat: paddenstoelenexcursie
Wanneer: zondag 24 oktober, 14u tot – ca. 15.30 uur
Waar: net voorbij Parallelweg 14 Nuenen, bij het hek/afrastering
Voor Wie: natuurliefhebbers (kinderen welkom, honden niet)
En vergeet niet een spiegeltje mee te nemen!!

Voor meer informatie kunt u bellen met: Harrie Broeksteeg 06 3890 9009

Contactpersoon: 
Google Maps image