Geldrop
Paddenstoelen
Op
zondag16okt202214:00

Paddenstoelen vinden

Paddenstoelenliefhebbers kunnen met IVN Geldrop mee op excursie op het oude steenoventerrein in Nuenen. De wandeling op zondag 16 oktober duurt anderhalf à twee uur en start om 14 uur bij het hek van 'Bloem en tuin', net voorbij Parallelweg 14. Kinderen zijn welkom (honden niet). Deelname is gratis.

Moord en brand in zwammenland
Regen, daar houden paddenstoelenliefhebbers van! Dan schieten de zwammen als paddenstoelen uit de grond. Kogel- en knotszwammen, ridderzwammen, heksenschermpjes, elfenbankjes, dennenmoorders, vlamhoeden… je kunt van alles tegenkomen als je er oog voor hebt. Door de grote droogte hielden de meeste paddenstoelen zich (ook) dit jaar lang schuil. Ga je echter met een IVN-gids op zoek, dan ontdek je er altijd wel, al zijn het er duidelijk minder bij droogte. Je krijgt sowieso een natuurboost want de herfst heeft veel te bieden aan kleuren, vormen en geuren. Met IVN beleef je de natuur!

Spiegeltje mooi meegenomen
Wie het aandurft, is van harte welkom op het startpunt aan het eind van de parallelweg, vanuit Geldrop na de spoorovergang over de Collse Hoefdijk rechts. Een spiegeltje is handig om de onderkant van hoeden te bekijken want IVN laat paddenstoelen staan. Zo kan iedereen er van genieten, ook slakken en kleine knaagdieren. Die deinzen er niet voor terug zelfs een giftige paddenstoel op te peuzelen, iets wat mensen duur zou komen staan.

Advies is tevoren op de website www.ivn.nl/geldrop te kijken of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid, donateur of vrijwilliger worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met het welkomstgeschenk en ledenblad beleef je nog meer natuur!

Algemene informatie

vrijdag 14 oktober 2022 - 14:00
Extra Informatie: 

activiteit: paddenstoelenexcursie
datum, tijd: zondag 16 oktober, 14 – ca. 15.30 uur
start: net voorbij Parallelweg 14 Nuenen, bij het hek/afrastering
doelgroep: natuurliefhebbers (zonder honden)
organisator: IVN Geldrop
kosten: nvt
bijzonderheden: spiegeltje meenemen is aanbevolen
inlichtingen: Hans van Moorsel, havamo174@gmail.com
fotobijlage: Liesbeth Dirkse