Geldrop
Paddenstoelen
Vanaf
woensdag09okt201920:00

Paddenstoelen cursus

Over de opruimers in de natuur geeft Harrie Broeksteeg bij IVN Geldrop in oktober een minicursus die twee lesavonden beslaat in natuurinformatiecentrum De Paardestal en twee excursies op zaterdag. Starten in de tweede week van oktober. Inschrijven noodzakelijk.

Het hele jaar door kunnen we paddenstoelen vinden. Maar in het najaar schieten ze als, ja,  paddenstoelen uit de grond. Wie meer wil weten van de hoed en de rand, over plaatjes en buisjes, steeltjes en kragen, en over al die schitterende kleuren en verschijningsvormen, kan terecht bij IVN Geldrop. Harrie Broeksteeg geeft daar een deel van zijn kennis door.

De lessen zijn op woensdag 9 en 23 oktober van 20.00 tot 22.15 uur. De docent gaat onder meer in op de ecologie, de levenscyclus  en bedreiging van paddenstoelen, de kringloop van de natuur en determinatie (benoeming). Vóór de koffiepauze is er theorie en na de korte pauze is er een practicum. De excursies zijn op de aansluitende zaterdagochtenden 12 en 26 oktober. Tijd en gebied worden t.z.t. bepaald.

Locatie en aanmelden

De lesavonden worden gegeven in natuurinformatiecentrum De Paardestal, gelegen in het kasteelpark. Het lesgeld voor de paddenstoelencursus bedraagt € 30 (€ 25 voor leden) inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. Aanmelden voor 28 september bij Dorothé Heiligers, dorotheheiligers@hotmail.com of bel 0402855265. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

 

Algemene informatie

woensdag 9 oktober 2019 - 20:00
Locatie: 
Kasteel Geldrop Natuurinformatiecentrum de Paardenstal
Mierloseweg 1 E
5662KA Geldrop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image