Geldrop
Overig
Vanaf
zondag01nov202015:00

Natuurfoto wedstrijd "Seizoenen"

Natuurfotowedstrijd ‘seizoenen’ bij 50-jarig bestaan IVN Geldrop

Een fotowedstrijd met het thema ‘seizoenen in de natuur’ maakt deel uit van de jubileumactiviteiten van IVN Geldrop. De twaalf beste seizoensfoto’s worden opgenomen in een natuurkalender. De winnaars ontvangen gratis een kalender. Alleen foto’s die in Geldrop of aanliggende gemeenten gemaakt zijn dingen mee naar deze prijs.

Fotogenieke natuur

Geldrop kent veel prachtige natuur binnen de gemeentegrenzen en net daarbuiten. Voor een belangrijk deel is de Kleine Dommel daar verantwoordelijk voor. Die slingert vanaf Heeze via de Goorse Zeggen, het kasteelpark en Hulsterbroek naar de Urkhovense Zeggen. Ook Gijzenrooi heeft met zijn kleinschalig cultuurlandschap fotografen veel bijzonders te bieden. En dan is er natuurlijk de heide in het oosten en zuiden: de Coeveringse/Molenheide, Braakhuizensche en Strabrechtse Heide. Fotografen zijn niet per se gebonden aan landschappen. Ook foto’s van in onze gemeente voorkomende wilde dieren, planten en andere organismen kunnen op de kalender een plaats veroveren.

Inzenden en voorwaarden:

De fotowedstrijd is alleen bedoeld voor amateurfotografen. De foto’s moeten in 2020 of 2021 gemaakt zijn in de gemeente Geldrop-Mierlo of één van de aangrenzende gemeenten (Eindhoven, Nuenen, Helmond, Someren, Heeze-Leende). Per deelnemer mogen maximaal drie foto’s ingezonden worden. Insturen kan van 1 mei tot 1 augustus 2021.

IVN hoopt ook recente foto’s te ontvangen van de natuur in herfst en winter, vandaar deze tijdige aankondiging. Via de website en facebook van IVN Geldrop wordt later meer informatie verstrekt.

Foto Wim Hendrikx

Algemene informatie

donderdag 29 oktober 2020 - 16:00 tot zondag 1 augustus 2021 - 15:03