Geldrop
Natuur
Op
woensdag02nov202214:00

Natuur in Limburg

Over de natuur in Limburg gaat de 45 minuten durende hoofdfilm van Cor Speek bij IVN Geldrop, woensdagmiddag 2 november om 14 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Na de pauze toont Speek nog enkele korte natuurfilms. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

Natuur in Limburg
Limburg heeft veel mooie natuurgebieden: van veen en heidevelden in het noorden, tot heuvel- en mergellandschappen in het zuiden. En dat is nog niet alles. Je vindt er ook bossen, vennen en zandvlaktes. Flora en fauna zijn er gevarieerd en vaak uniek voor Nederland. Je kunt er bijzondere dieren als edelherten en kraanvogels spotten - Cor Speek wist ze vast te leggen op film. De Limburgse natuurparken worden beheerd door Staatsbosbeheer, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten. Het zijn gebieden om te bewonderen en te koesteren.

De film over Limburg duurt 45 minuten en wordt ondersteund met live geluid en ingesproken tekst. Alle seizoenen komen aan bod.

Korte films na de pauze
Cor Speek maakt films van één minuut van recent gemaakte opnamen en plaatst daar muziek of live geluid onder. Waren ze aanvankelijk bedoeld voor familie of vrienden, nu zijn ze achter elkaar gemonteerd te zien. Deze film duurt 25 minuten.

Tot slot is er een vijftien minuten durende film over de herfst met beelden uit onze omgeving, waaronder de Herbertusbossen te Heeze en rondom de kleine Dommel en het kasteelpark in Geldrop. Ook zijn er kraanvogels uit  Duitsland te zien.

Toegang gratis
Belangstellenden zijn woensdagmiddag 2 november welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’. Parkingangen zijn aan de Helze en de Mierloseweg. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 14 uur, einde rond 16 uur. Wie IVN Geldrop wil steunen, kan donateur worden of lid. Nieuwe leden ontvangen een maandelijkse nieuwsbrief, het kwartaalblad Mens & Natuur en een welkomstcadeautje. Zo beleef je nog meer natuur! Kijk op www.ivn.nl/Geldrop voor aanmelden als lid, meer activiteiten en vrijwilligersvacatures. IVN Geldrop is ook op facebook.

Algemene informatie

woensdag 2 november 2022 - 14:00
Extra Informatie: 

datum: woensdagmiddag 2 november, 14-16 uur
locatie: natuurinformatiecentrum “De Paardestal”, tegenover Kasteel Geldrop
activiteit: natuurfilms: hoofdfilm over Limburg; korte natuurfilms o.a. over herfst in m.n. deze regio
organisator: organisatie door IVN Geldrop, films van Cor Speek
kosten: vrijwillige bijdrage
inlichtingen: Loes van den Boom, 040 2857242 - thvdboom@onsbrabantnet.nl
fotobijlage: Cor Speek