Geldrop
Water
Vanaf
maandag27jun202220:00

minicursus over Kleine Dommel

De Kleine Dommel nu, vroeger en in de toekomst: een verrassend beeld van de beek geeft natuurgids en waterexpert Plonie de Baar tijdens een minicursus vol afwisseling bij IVN Geldrop. Na een theorieles op 27 juni van 20-22.15 uur, in natuurinformatiecentrum De Paardestal (in het kasteelpark), volgen twee excursies op de eerste zondagen in juli, van 9.30-12.30 uur. Inschrijven kan tot 17 juni.

De Kleine Dommel is een belangrijke groene verbindingszone voor allerlei dieren en planten. Langs de oevers mogen we graag wandelen en fietsen. Het fraaie beekdal geeft Geldrop een ’smoel’. Maar weten we ook waar ‘ons’ rivierwater vandaan komt en naartoe stroomt? Wat zijn de kenmerken van een beekdal? Hoe raakt het water vervuild en wat zijn de gevolgen voor de waterflora- en fauna? Antwoorden op deze vragen krijgen de cursisten tijdens de theorieles op maandag 27 juni. Op zondag 3 juli volgt een excursie waarbij observaties, opdrachten en verhalen een nieuwe kijk op onze Geldropse beek geven. Tijdens de excursie op 10 juli ontdekken cursisten meer bijzonderheden wanneer ze met proefjes de waterkwaliteit van de Kleine Dommel onderzoeken. De resultaten worden meteen besproken bij de afsluiting en evaluatie in natuurinformatiecentrum De Paardestal.

Deze cursus sluit aan bij het initiatief ‘Schone Rivieren’. Daarin werken IVN, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee samen om de toevoer van plastic via rivieren aan de bron te stoppen.

Inlichtingen en aanmelden
De prijs inclusief cursusmateriaal en koffie of thee is € 30 (voor leden € 25) te voldoen voor aanvang van de cursus door overmaking op IBAN-nr. NL41 RABO 0135180554 t.n.v. IVN Geldrop onder vermelding van ‘Schone rivieren-cursus’. Aanmelden kan tot 17 juni bij Dorothé Heiligers, dorotheheiligers@hotmail.com of 040 2855265.

De foto is gemaakt door Margot Klaren

Algemene informatie

zaterdag 21 mei 2022 - 12:24
Extra Informatie: 

activiteit; minicursus ‘Kleine Dommel’ van 3 bijeenkomsten incl. excursies
doelgroep: natuurliefhebbers, mensen die meer willen weten van de beek in onze omgeving,
datum: tijd: 27 juni – 10 juli 2022
locatie: Kasteelpark Geldrop, natuurinformatiecentrum De Paardestal en langs Kleine Dommel
kosten: € 30 (leden van IVN Geldrop krijgen € 5 korting)
docent: Plonie de Baar
organisator: IVN Geldrop
inlichtingen: Dorothé Heiligers, dorotheheiligers@hotmail.com - 040 2855265
fotobijlage: Margot Klaren

Contactpersoon: