Geldrop
Landschap
Op
donderdag27dec201821:15

Landschapswandeling Stratumse heide

Let op! Afwijkende datum ivm kerstmis.

Een wandeling over de Stratumse Heide met natuurgidsen van IVN Geldrop vindt plaats op 27 december. De start is om 12 uur bij 't Schutterke aan het Rendierveld 40 te Eindhoven. Carpoolers vertrekken om 11.30 uur bij Kasteel Geldrop. Deelname is gratis (geen honden). Rond 15 uur afsluiting met soep op eigen kosten.

 

Hultje bultje, natje droogje

De maandelijkse IVN-wandeling voert op donderdag 27 december over de Stratumse Heide, een geaccidenteerd natuurgebied van Brabants Landschap tussen Geldrop en Eindhoven. Krap een eeuw geleden raakte het voormalig stuifzandgebied deels bebost terwijl een ander gedeelte zich tot heide ontwikkelde. De variatie in hoogte en vochtigheid maakt het een gunstige biotoop voor amfibieën.

 

Soep na afloop

Het vertrek is om 12 uur bij 't Schutterke, Rendierveld 40 in Eindhoven, voor carpoolers om 11.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Kasteel Geldrop, aan de Helze. (Benzinekosten worden gedeeld). Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Halverwege is een pauze in de natuur.Na afloop gaan de gidsen bij de decemberwandeling traditiegetrouw erwtensoep eten met liefhebbers. De kosten zijn voor ieders eigen rekening. Alleen je kunt niet contant betalen, alleen via de pinautomaat. Dus pinpas niet vergeten.

Waterdicht schoeisel is aanbevolen want delen van het gebied kunnen nat zijn indien het tevoren nog regent. Alleen bij erg slecht weer wordt de activiteit afgelast. Raadpleeg hiervoor de website van IVN Geldrop: www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040 285 7086, of Mariet Vissers, 040 285 6622. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.

Algemene informatie

donderdag 27 december 2018 - 21:15
Locatie: 
't Schutterke
Rendierveld 40
Eindhoven
Nederland
Google Maps image