Geldrop
Natuur in de Buurt
Op
dinsdag27sep202213:30

Landschapswandeling Rulse Laarzenpad

Natuurwandelaars kunnen met IVN-gidsen meelopen over het Rulse Laarzenpad. De landschapswandeling start op 27 september om 13.30 uur vanaf natuurpoort De Plaetse aan het einde van de Rul in Heeze. Terugkeer om 16.30 uur. Deelname is gratis, geen honden.

Versterking natuurwaarden
Natuurgidsen nemen belangstellende wandelaars mee over het Rulse Laarzenpad, een vochtig en nog redelijk kleinschalig gebied met kruidenrijke akkers, grenzend aan de Strabrechtse Heide. Op verschillende plekken zijn mooie doorkijkjes, bruggetjes en poelen. Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Waterschap De Dommel en andere partijen hebben  de handen ineen geslagen om de natuurwaarden hier te versterken. Verschillende maatregelen leiden er tevens toe dat het gebied water opvangt wanneer (door klimaatverandering) stortbuien de directe regio dreigen te overspoelen.

Inlichtingen
Fietsers vanuit Geldrop kunnen de korte route nemen via het viaduct bij de Bosrand (na de manege rechts, eind links, eind rechts), vanuit Mierlo: Heezerweg volgen, daarna rechtdoor over de heide fietsen. De wandeling van 8 km duurt drie uur, inclusief een pauze halverwege. Advies is tevoren op de website www.ivn.nl/geldrop te kijken of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat, bijvoorbeeld vanwege hitte of onweer. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 2856622, en Tinus de Gouw, 06 12141901.

IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid, donateur of vrijwilliger worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met het welkomstgeschenk en ledenblad beleef je nog meer natuur!

Algemene informatie

dinsdag 27 september 2022 - 13:30
Extra Informatie: 

activiteit: landschapswandeling Rulse Laarzenpad
datum: dinsdag 27 september, 13.30-16.30 uur
startplaats: P-plaats natuurpoort De Plaetse, aan de Rul in Heeze
carpoolen: nvt
organisatie: door IVN Geldrop
kosten: geen
doelgroep: liefhebbers van wandelen in de natuur (géén honden)
bijzonderheden: waterdicht schoeisel aanbevolen
inlichtingen: Tinus de Gouw, 06 1214 1901, mjmdegouw@gmail.com / Mariet Vissers, 040 2856622
fotobijlage: Rulse Laarzenpad; Frans van den Boom

Contactpersoon: