Geldrop
Natuur in de Buurt
Op
dinsdag31mei202213:30

Landschapswandeling Gijzenrooi

Wandelaars kunnen met IVN-gidsen op pad door Gijzenrooi, op de grens van Geldrop en Eindhoven. De landschapswandeling van circa 8 km start 31 mei om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij AH, Laan van Tolkien 220. Terugkeer 16.30 uur. Deelname is gratis, geen honden.

Walhalla Gijzenrooi
De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand in mei plaats in de Gijzenrooise Zeggen, ten oosten van de Stratumse Heide. In dit kleinschalige cultuurlandschap met bolle akkers en heggen beheert Brabants Landschap bloemrijke graanpercelen. Het kan er rood zien van de klaprozen en vogels jubelen binnen dit walhalla in alle toonaarden. Tot de locale fauna behoren grasmussen, torenvalken en knoflookpadden.

Onderweg vertellen de natuurgidsen wat interessante wetenswaardigheden. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Kijk vooraf even op de website www.ivn.nl/geldrop of de wandeling (zonder coronamaatregelen) doorgaat. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040-285 6622, en Tinus de Gouw, 06-12141901. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.

Meer activiteiten en vrijwilligerswerk
Meer activiteiten alsook enige vacatures voor vrijwilligerswerk staan op www.ivn.nl/geldrop. Wie het leuk vindt om als een van de eersten te weten wat er allemaal speelt bij IVN, kan aansluiten bij de werkgroep communicatie. IVN zoekt samen met de kandidaat naar een zinvolle invulling, afhankelijk van getoonde interesse, vaardigheden en beschikbare tijd. Als vrijwilliger laat je anderen nog meer natuur beleven! Dat geldt ook voor leden en donateurs. Aanmelden verloopt via  de website. Leden ontvangen 4x per jaar het landelijke ledenblad Mens & Natuur, een welkomstgeschenk, de lokale maandelijkse nieuwsbrief en korting op cursussen.

Algemene informatie

donderdag 12 mei 2022 - 20:02
Extra Informatie: 

activiteit: landschapswandeling Gijzenrooi
datum: dinsdag 31 mei 13.30-16.30 uur
startplaats: parkeerplaats bij AH, Laan van Tolkien 220
carpoolen: nvt
organisatie: door IVN Geldrop
kosten: geen
doelgroep: liefhebbers van wandelen in de natuur (géén honden)
bijzonderheden: nvt
inlichtingen: Tinus de Gouw, 06-1214 1901, mjmdegouw@gmail.com
fotobijlage: Frans van den Boom

Contactpersoon: