Geldrop
Kind & Natuur
Op
zondag02okt202213:00

Koekeloere-Struindag in kasteelpark Geldrop

Lekker actief de natuur onderzoeken, een speurtocht lopen, dierendag vieren bij de kinderboerderij, insectenhotels maken en nog meer activiteiten zijn er in het kasteelpark op 2 oktober, van 13 tot 16 uur. Kinderen van 2 tot 12 jaar mogen meedoen. Het hele kasteelpark én de scouting zijn betrokken bij de struindag. De entree is gratis.

Van kinderboerderij tot zintuigentuin
De Koekeloere-Struindag volgt de traditionele Kinder-doe-middag van IVN Geldrop op. Er is nu nóg meer te doen dan voorheen want ‘iedereen’ doet mee. Het kabouterpad voor peuters en kleuters gaat verder door het hele park, evenals een speurtocht. In de kinderboerderij kun je naar spannende verhalen luisteren, dierendag vieren en je laten schminken. (Voor de schmink moet je een kleine bijdrage betalen). Je mag groente proeven bij het voedselbos en insectenhotels maken in de zintuigentuin. Daar staat bovendien een imker. De Bevers van Scouting Neil Armstrong houden hun bevertak op het evenemententerrein.

In natuurinformatiecentrum De Paardestal is de tentoonstelling open over het liefdesleven van dieren. Je mag bij IVN een nestkastje knutselen en uilenballen uitpluizen. Verder zijn de dierenpreparateur en schminkers er weer. Kom je ook naar het park? Het wordt hartstikke leuk!

Vrijwilligers gevraagd voor 2 oktober
Voor zoveel activiteiten zijn veel vrijwilligers nodig. Achter de schermen wordt hard gewerkt maar op de dag zelf is extra hulp welkom. Wie tijd en zin heeft om een handje te helpen, kan mailen naar jeugdivngeldrop@gmail.com onder vermelding van ‘hulp Koekeloerestruindag’.

Algemene informatie

vrijdag 2 september 2022 - 13:00
Extra Informatie: 

activiteit: Koekeloerestruindag
doelgroep: jeugd 2 tot circa 12 jaar
datum, tijd: zondag 2 oktober, 13 – 16 uur
locatie: Landgoed Kasteel Geldrop (= kasteelpark in centrum)
kosten: gratis entree
organisator: IVN Geldrop. M.m.v. kinderboerderij, zintuigentuin, voedselbos, Scouting Neil Armstrong
inlichtingen: Christel Arts; christelarts1966@gmail.com
fotobijlage: Margot Klaren

Contactpersoon: