Geldrop
Kind & Natuur
Op
zondag10okt202113:00

Kinder-doe-middag met IVN Geldrop

Zondag 10 oktober in de Paardestal

Lekker actief de natuur onderzoeken, knutselen, een quiz, kabouterpad en nog meer fijne dingen kun je meemaken tijdens de Kinder-doe-middag. Tussen 13 en 16 uur ben je welkom bij IVN Geldrop, in het Kasteelpark. Het kost niks, dus… kom naar De Paardestal en beleef de natuur!

Kabouterbos

De Kinder-doe-middag van IVN Geldrop gaat door! Dat is hartstikke fijn, zeker als het goed weer is. Dan is er tussen het kasteel en natuurinformatiecentrum De Paardestal een klein kabouterbos. Op die mooie plek valt een boel te beleven en te ontdekken over de natuur. De schminkkabouters zijn er weer. Als een prachtige vlinder mag je het kabouterpad lopen, een kleine speurtocht met opdrachten. Bij slecht weer is de Kinder-doe-middag alleen binnen in het koetshuis van De Paardestal. Dat is druk maar ook gezellig.

Dieren opzetten: hoe doe je dat?

Er is een nieuw onderdeel dit jaar. Han Monteiro legt uit hoe hij dieren opzet, zodat ze er daarna er weer bijna levend uitzien. Hij neemt er een stel mee en ook de spullen die hij gebruikt. Daarbij zijn huidjes en doorsneden van dieren maar ook vloeistoffen en boeken. Zo snap je beter wat Han doet. Na afloop is er een quiz. Wist je (bijna) alles? Dan is Han een goede leraar... en heb jij goed opgelet!

Onderzoek doen

Wil je de natuur beleven en houd je van onderzoek? Ga dan de zuurgraad van slootwater meten of uilenballen uitpluizen: wat zit er allemaal tussen die grijze haren? In de bakken met aarde kruipen bodemdiertjes. Bekijk je die kleine wriemelaars onder een microscoop, dan zul je versteld staan. Wil je liever knutselen met natuurmaterialen of puzzelen? Ook dat kan.

Tentoonstelling ‘Op de versiertoer’

Hoe versier je een lekker dier? Terwijl jij lekker bezig bent, kan je vader of moeder een kijkje nemen bij de tentoonstelling over het liefdesleven van dieren. Heb je nog tijd? Het is voor jou ook leuk om te gaan kijken. En paardrijden. Nou ja, het paard staat wel stil. (Het is nogal houterig en hoeft geen eten, snap je?). De tentoonstelling is de hele maand oktober en november nog open, op zondagmiddagen van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Wil jouw familie IVN af en toe wel een handje helpen? Vraag ze dan een mailtje te sturen naar ivngeldrop@gmail.com. Aanmelden als lid kan via de website www.ivn.nl/geldrop.

Algemene informatie

zondag 10 oktober 2021 - 13:00 tot 16:00
Extra Informatie: 

Wat: Kinder-doe-middag
Voor Wie: jeugd tot circa 12 jaar
Waar: Kasteelpark Geldrop, in en om natuurinformatiecentrum De Paardestal
Wanneer: Zondag 10 oktober, 13 – 16 uur

Meer informatie: Email Arend-Jan Onnink of bel hem op 040 2855893 of 06 30710946

Contactpersoon: