Geldrop
Kind & Natuur
Op
zondag13okt201913:00

Kinder doe middag

Lekker actief de natuur onderzoeken, knutselen, je laten schminken en nog meer fijne dingen biedt IVN Geldrop aan tijdens de Kinder-doe-middag in en om natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het Kasteelpark. Minstens 22 vrijwilligers zetten zich van 13 tot 16 uur in voor dit gratis evenement.  

Kabouterbos

De Kinder-doe-middag van IVN Geldrop in oktober is ieder jaar een feestelijke gebeurtenis, zeker als het goed weer is. Dan is er tussen het kasteel en natuurinformatiecentrum De Paardestal een klein kabouterbos. Op die mooie plek kunnen kinderen zelf bezig zijn en een boel ontdekken over de natuur. De schminkkabouters gaan peuters en kleuters mooi opmaken. Als een prachtige vlinder kunnen ze dan in het kasteelpark het kabouterpad lopen: een kleine speurtocht met opdrachten. Voor alle kinderen is er wat te drinken. Bij slecht weer is de Kinder-doe-middag alleen binnen in het koetshuis van De Paardestal. Dat is druk maar ook gezellig.  

Natuurlab en uilenballen

Er zijn natuurmaterialen om mee te knutselen en ook zijn er puzzels. Voor jonge onderzoekers liggen uilenballen klaar om uit te pluizen: wat zit er allemaal tussen die grijze haren? In de bakken met aarde kruipen bodemdiertjes. Bekijk je die kleine wriemelaars onder een microscoop, dan zul je versteld staan. En wie zich nog meer wil verwonderen… in het natuurlaboratorium vinden ieder uur demonstraties plaats.

Tentoonstelling

Vaders en moeders, opa’s en oma’s kunnen tegelijkertijd in de naastgelegen ruimte een kijkje nemen bij de expositie over het leven in en om de eik. De tentoonstelling is iedere zondagmiddag tot eind oktober open tussen 14 en 17 uur en de toegang is gratis. Wie IVN wil helpen om deze activiteiten blijvend aan te bieden kan vrijwilliger worden of zich als lid aanmelden via de website: www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

IVN Geldrop - Kinderdoemiddag 2016

Accepteer cookies

Algemene informatie

zondag 13 oktober 2019 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuur informatiecentrum de paardestal
Mierloseweg 1
Geldrop
Nederland
Google Maps image