Geldrop
Bloemen & Planten
Op
woensdag07jun201720:00

Inloopavond de kracht der planten

door Diana Vossen

Over de kracht van planten houdt herborist en natuurvoedingsconsulent Diana Vossen op woensdag 7 juni een lezing met foto’s. De veelzijdige presentatie vindt plaats bij IVN Geldrop in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis,

Planten zijn onmisbaar. Ze produceren zuurstof, dienen tot voedsel en medicijnen, geven bescherming en bovendien vreugde want vele zijn een lust voor oog en neus. We gebruiken elke dag planten voor talloze doeleinden. Een ui is smakelijk en gezond, maar ook nuttig bij verkoudheid en hoest. Van vlas wordt het (lijn)zaad gebruikt voor olie en de stengels voor vezels. De olie bevat veel omegavetzuren en wordt ook toegepast bij onder meer obstipatie, terwijl anderzijds lijnolie een belangrijk bestanddeel is van linoleum. De vlasvezel wordt verwerkt tot linnen en henneptouw. Zo zijn er vele voorbeelden. Tijdens de lezing komen er meerdere planten en hun toepassingen aan bod, waaronder etherische en natuurlijke oliën.

Diana Vossen (www.dekruidenmand.nl) heeft naast haar werk als herborist en natuurvoedingsconsulent een baan als apothekersassistente. Dat is minder vreemd dan in eerste instantie lijkt aangezien planten immers veel grondstoffen leveren voor medicijnen. Aspirine bijvoorbeeld komt oorspronkelijk uit de wilgenbast en tijmsiroop gebruiken we heden ten dage nog steeds.

Belangstellenden voor de lezing bij IVN zijn 7 juni welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Algemene informatie

woensdag 7 juni 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuur informatie centrum de paardestal
Mierloseweg 1
Geldrop
Nederland
Google Maps image