Geldrop
Klimaat
Vanaf
zaterdag11sep202110:00

De Groene Verandering Klimaatcursus september 2021

Luchtige klimaatcursus vol positiviteit

Positiviteit, een fijn cursusklimaat, een ‘leuke’ cursus voor een breed publiek – dat is de insteek van de klimaatcursus die we in september willen starten. Je doet via verschillende werkvormen en excursies kennis, inspiratie en vaardigheden op voor een positieve, duurzame houding en actie. Inschrijven kan tot en met 1 september 2021. De cursus loopt van 11 september- 16 oktober 2021.

Wat steek je ervan op?

Klimaatverandering ga je in een breder perspectief zien en je gaat verbanden leggen tussen klimaat, natuur en duurzaam handelen. Deze 6-delige cursus biedt ook handvatten om zelf in actie te komen.

Excursies:

  • Klimaatwandeling door nieuwbouwwijk Luchen.
  • Fietstocht langs duurzame hotspots in Geldrop-Mierlo.

Actieplan

Met kennis over je ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid ga je aan de slag met een (persoonlijk) actieplan. Na 6 aaneensluitende weken (4 lessen en 2 excursies, alle op zaterdag van 10 tot 14 uur) nemen we 3 weken pauze. Dan volgt een eventuele, door de deelnemers te bepalen, op de praktijk gerichte terugkomdag. Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden voor een positieve, duurzame houding naar jouw omgeving.

Inschrijven

Mits de Coronamaatregelen het toelaten starten we 11 september. Dankzij subsidie van IVN NL blijven de kosten beperkt. IVN Geldrop hanteert zelfs tot 8 augustus een vroegboekkorting! Schrijf je in voor 8 augustus dan zijn de kosten € 55 (€ 40 voor IVN-leden). Daarna betaal je € 65 (€ 50 voor IVN-leden). Wil jij je opgeven, stuur dan een mailtje naar
cursussen.ivn@gmail.com, of bel naar Petra Siemons - tel 06 288 10 720.

Lees meer over Natuur en Duurzaamheid op de landelijke website van IVN.

Alleen samen kunnen we een leefbare aarde nalaten aan komende generaties.
 

Foto: Weteringpark Luchen door Tonny Scheepers

Algemene informatie

zaterdag 11 september 2021 - 10:00
Extra Informatie: 

Mits de Coronamaatregelen het toelaten starten we 11 september 2021.
Inschrijven kan tot en met 1 september.
Schrijf je in vóór 8 augustus en profiteer van de vroegboekkorting!

Contactpersoon: