Geldrop
Kind & Natuur
Op
woensdag13mrt201910:00

Boomfeestdag in Geldrop

Boomfeestdag in Geldrop: basisschool ’t Klokhuis, IVN Geldrop en de gemeente slaan de handen ineen om kinderen een mooie natuurherinnering te geven. Leerlingen planten samen met wethouder Otterdijk bomen in de vernieuwde schooltuin tijdens de open dag op 13 maart.  IVN verzorgt een natuurspel en een gastles.

  Programma boomfeestdag

De open dag van ’t Klokhuis staat dit jaar in het teken van bomen. Tussen 10 en 12.15 uur vinden aan de Hazelaar verschillende activiteiten plaats in samenwerking met IVN Geldrop. Hoogtepunt is de aanplant van bomen en struiken door leerlingen van groep acht, samen met Wethouder Rob Otterdijk van onderwijs, natuur en milieu. Dit zal, na zijn openingswoord, rond 10.15 uur gebeuren. Daags tevoren verzorgt IVN een gastles.

  Eetbare tuin

In samenspraak met de leerlingen besloot ’t Klokhuis een lap onbenutte grond langs de school om te vormen tot een eetbare tuin. De geopperde moestuin bleek te arbeidsintensief maar een vernieuwde schooltuin met voedselplanten is een goed alternatief. Voor het ontwerp tekende de Geldropse Marije van der Park, gespecialiseerd in het verbinden van mensen met de natuur. De gemeente levert een bijdrage voor een aantal struiken en vruchtbomen: een noten-, amandel- en appelboom.

  Vergroening schoolplein

De tuin is nu in ontwikkeling. Ook het schoolplein wordt al groener. Ouders vlechten wilgentenen tot mooie bogen die als verstopplek en hutje dienen. In het voorjaar wordt het tweede gedeelte aangepakt met extra ‘speelaanleidingen’ zoals houten paaltjes.

  Bewustwording en buitenles

De vernieuwde schooltuin draagt bij aan bewustwording, (duurzaam) leren omgaan met de natuur en een andere manier van spelen. De groepen dragen verantwoordelijkheid voor de tuin,  werkzaamheden worden verdeeld. Zo kunnen kleuters de planten met een gieter water geven.

Nu al krijgen kinderen af en toe buiten les. Een buitenlokaal is een toekomstdroom, misschien één die werkelijkheid wordt.

Algemene informatie

woensdag 13 maart 2019 - 10:00 tot 12:15
Locatie: 
't Klokhuis
Hazelaar 47
Geldrop
Nederland
Google Maps image