Geldrop
Kind & Natuur
Op
maandag10jun201913:00

Bodemdiertjes bekijken tijdens kastelendag

Bodemdiertjes scheppen en met vergrootglazen bestuderen kan op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) van 13 tot 17 uur rondom natuurinformatiecentrum De Paardestal. IVN Geldrop neemt dan deel aan de Dag van het Kasteel, op Landgoed Kasteel Geldrop. Gelijktijdig is de tentoonstelling over de eik te bezichtigen.

 

Zonder bodembeestjes hebben we geen gezonde grond. Planten groeien dan onvoldoende en water kan niet goed in de grond zakken. Dat betekent voedseltekort en bij zware regen wateroverlast. En daar blijft het niet bij: we hebben onvoldoende gezuiverd water en katoenen kleding. We moeten dus zuinig zijn op onze kleine bodembewoners. We kunnen ze helpen door blad in de tuin te laten liggen. Kunstmest en gif (ook ‘biologische bestrijdingsmiddelen’) kunnen we beter niet gebruiken.

Bij IVN Geldrop is op Tweede Pinksterdag al wat je nodig hebt aanwezig om bodemdiertjes beter in beeld te krijgen. Pas als je door vergrootglazen kijkt, zie je hoe mooi veel wriemelbeestjes zijn. Slakken, larven van vliegen, duizendpoten, miljoenpoten, pissebedden… ze liggen allemaal voor het opscheppen. Eigenlijk alles wat je ook in de strooisellaag vindt. Met loeppotjes en microscopen zijn die kleine diertjes tot in detail te bekijken. Vooral kinderen zijn er niet bij weg te slaan.

 

Tegelijkertijd is in De Paardestal de interactieve expositie “In en om de eik” te zien. De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in en om de voormalige paardenstallen en het koetshuis. Samen vormen zij het natuurinformatiecentrum De Paardestal.

 

Andere activiteiten in het kasteelpark

Op het kasteelterrein vindt tegelijkertijd het kindertheaterfestival Dol op Visite plaats, met als thema ‘Verborgen Verhalen Verteld’. De toegang tot het festival kost € 2,50, terwijl het kasteel gratis toegankelijk is. Zie voor meer informatie de websites en facebookpagina's van IVN en Kasteel Geldrop. Ook de kinderboerderij, zintuigentuin en theetuin De Kasteelhoeve zijn geopend.

Algemene informatie

maandag 10 juni 2019 - 13:00 tot 17:00
Locatie: 
Natuur informatiecentrum de paardestal
Mierloseweg 1
Geldrop
Nederland
Google Maps image