Geldrop
Duurzaamheid
Op
zaterdag29okt202219:30

Belevingswandeling Nacht van de Nacht

Ga je mee op avontuur in het donker tijdens de ‘Nacht van de Nacht’? IVN Geldrop nodigt kinderen uit voor een beleveniswandeling zonder kunstlicht. Zaterdag 29 oktober start de nachtactiviteit tussen 19.00 en 19.30 uur vanaf manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6 in Heeze. De tocht over de heide duurt ruim een uur, deelname is gratis.

Licht uit, sterren aan!
Vind jij een mooie sterrenhemel tijdens een heldere nacht ook zo prachtig? Maar hoe vaak zie je die nog? Er is zoveel licht in ons land dat er nog maar weinig plekken zijn waar het echt donker is. Dieren en planten hebben daar last van. Zelfs voor mensen is het beter als het ’s nachts echt donker is.

Tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht willen we ervaren wat donker betekent. Daarvoor moeten zoveel mogelijk buitenlampen uit en de gordijnen dicht. Dat is een verzoek van natuurclubs, de Natuur- en Milieufederaties. Dé Nacht is altijd op de laatste zaterdag van oktober, als de wintertijd ingaat.

Beleef de nacht!
IVN Geldrop houdt weer een fijne belevingswandeling in het donker. Zoals altijd is de wandeling op de eerste plaats voor kinderen. Je ouders of grootouders mogen wel meekomen, als ze durven zonder bij te schijnen! Je gaat in een groepje op stap met een gids. De jongste kinderen vertrekken om 19 uur. We starten bij Manege Meulendijks aan het eind van de Strabrechtseheideweg in Heeze. Kom je met de fiets? Vanaf het viaduct in de Coevering is het maar een klein stukje. Wie niet met de fiets kan komen, mag de auto deze avond parkeren op de parkeerplaats van de manege.

Aanmelden is nodig
Je kunt je opgeven tot 25 oktober door een mailtje naar publiek.ivngeldrop@gmail.com. Geef aan met hoeveel (groot)ouders en kinderen je komt. En zet de leeftijd van de kinderen erbij. IVN laat weten hoe laat je mee kunt. Wees er op tijd bij want vol is vol. De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Algemene informatie

zaterdag 29 oktober 2022 - 19:30