Geldrop
Vogels
Op
dinsdag09apr201909:00

5 Vennen vogelwandeling

Vogelliefhebbers kunnen dinsdag 9 april gratis deelnemen aan een vogelwandeling van IVN Geldrop over de heide. Start is om 9 uur aan het begin van de Strabrechtseheidweg. Honden niet toegestaan.

De derde van vijf ochtendlijke vogelwandelingen van IVN Geldrop volgt zo ongeveer de jaarlijkse 5-vennentocht, die over de Braakhuizensche en Strabrechtse Heide voert. Dit tegen Geldrop gelegen heidegebied is een boeiende biotoop voor onder meer vogels. De combinatie van heide, vennen en bomen trekt allerlei soorten aan, waaronder dodaars, zilverreiger en de wulp, die op de rode lijst staat van bedreigde broedvogels in Nederland. Ook de kuifmees neemt in aantal af. Terwijl de wulp getroffen wordt door de intensivering van de landbouw, heeft de kuifmees te lijden onder de kap van naaldbomen ten behoeve van meer biodiversiteit. IVN Geldrop prijst zich dan ook gelukkig met zo’n waardevol natuurgebied in de naaste omgeving.

Iedereen die belangstelling heeft voor vogels is welkom mee te lopen. Het vertrekpunt is vanuit de Bosrand in Geldrop 100 meter na het viaduct over de A67, aan de Strabrechtseheideweg. Vogelexcursies duren gewoonlijk 2 tot 2½ uur. Afhankelijk van het weer worden deelnemers geacht waterdicht schoeisel en kleding te dragen. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. Een verrekijker zal zeker van nut zijn. Inlichtingen bij Leo Donders, tel. 2862665.

Algemene informatie

dinsdag 9 april 2019 - 09:00 tot 10:30
Locatie: 
100 m over Viaduct A67
Strabrechtseheideweg
Geldrop
Nederland
Google Maps image