Over Eys

Het IVN is een vereniging van vrijwilligers,ondersteund door beroepskrachten. Het IVN houdt zich bezig met allerlei activiteiten op het gebied van natuur-en milieu educatie. Op deze manierwil zij zorg dragen voor meer kennis van en liefde voorde natuur en een betere kwaliteit van het milieu. Verspreid over het hele land zijn er ruim 170 afdelingen met in totaal meer dan 20.000 leden.

Het IVN Eys heeft een prachtig eigen verenigingsgebouw op de Boerenberg in Eys. Hier, verscholen tussen struiken en bomen, kan men terecht voor o.a. cursussen, jeugdactiviteiten, lezingen, presentaties en vergaderingen. Het IVN Eys kent 6 werkgroepen.
De leden en donateurs van het IVN Eys worden regelmatig op de hoogte gehouden van het wel en wee binnen de afdeling door de jaarlijkse (digitale) uitgave van de Eyser Natuurkoerier en tussentijdse Natuurkoeriertjes. Leden en donateurs van het IVN Eys kunnen zich tegen een gereduceerde prijs abonneren op het Limburgse tijdschrift De Natuurgids, dat acht keer per jaar verschijnt. Dit tijdschrift staat boordevol mooie natuurwandelingen en allerlei info over natuur, milieu en heemkunde.