De jeugd- en schoolwerkgroep

De jeugd- en schoolwerkgroep wil kinderen belangstelling voor de natuur en natuurlijke materialen bijbrengen. De werkgroep kent twee secties:

Schoolwerkgroep:

Deze groep verzorgt tweemaal per jaar een natuurles voor de hoogste groepen van de bovenbouw van de basisschool in Eys. De leerlingen krijgen in het verenigingsgebouw uitleg over diverse verschijnselen uit de natuur (bv. vogels of zoogdieren). Daarnaast gaan ze ook de natuur in om te ontdekken wat daar groeit en leeft.

Jeugdgroep

Voor alle kinderen van Eys en omstreken worden enkele malen per jaar “losse” activiteiten georganiseerd. Zo is er in de winter een knutselactiviteit in het gebouw (kerst/vogels). Sinds enkele jaren sluiten we ook aan bij de landelijke “Slootjesdagen” en gaan we met de kinderen richting poel en beek op ontdekkingstocht.

In het najaar van 2016 wordt een start gemaakt met een vaste jeugdgroep (leeftijd 6-12 jaar). Deze groep komt ca. 6x per jaar bij elkaar. Kinderen met belangstelling voor de natuur kunnen zich aanmelden als jeugdlid. Voor en met hen worden uiteenlopende buiten- en binnenactiviteiten georganiseerd.