Eys
Biodiversiteit
Op
zondag06mrt202213:00

Natuur- en landschapsexcursie voor jong en oud

Ontdek ons landschap met een wandeling en leuke kleine workshops

Laat je verrassen en doe mee aan een actieve IVN Natuur- en Landschapsexcursie voor jong en oud op zondagmiddag 6 maart 2022 vanaf het verenigingsgebouw van IVN, afdeling Eys.

Op diverse plekken in de wandelroute bemensen samenwerkende IVN-gidsen van de afdelingen Eys, Heuvelland, Voerendaal, Hoensbroek en Vijlen-Vaals workshops met leerzame en leuke doe-activiteiten en uitleg. Je komt er heel wat aan de weet over het ontstaan van ons landschap, het gebruik van het landschap door de mens, de biodiversiteit, het bodemleven en het klimaat.  

Ons Limburgs landschap is een waardevol erfstuk dat we moeten behouden voor al het leven na ons. Hoe kunnen en gaan we daarvoor samen zorgen? De IVN-gidsen verwelkomen u van harte en hopen tips, adviezen en ervaringen met u uit te wisselen. 

De excursieroute is 4,5 km lang en duurt in totaal ± 2 uur. Stevig schoeisel is vereist; het kan modderig zijn. De route is niet geschikt voor kinderwagens. Deelname is op eigen risico.

Aan het eind van de excursie staat de koffie en thee klaar in het verenigingsgebouw van IVN, afdeling  Eys.

Deelname is gratis en geschikt voor alle leeftijden!  

We starten in groepjes vanaf 13.00 uur. Elk kwartier start een groepje. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via dit formulier. Voor informatie kunt u bellen naar 06 16958690.
Uiterlijke inschrijfdatum is 3 maart 2022. Op 4 maart ontvangt u bericht met het starttijdstip. Dit voorkomt onnodig wachten bij de start.

Locatie

De Boerenberg is bereikbaar vanaf de parkeerplaats aan de Mesweg te Eys tegenover de huisnummers 8 t/m 20, nabij de kerk. Naast de terplekke staande informatieborden begint tussen de struikbegroeiing een voetpad dat bergop loopt richting de Boerenberg. Halverwege het hellingpad ligt het witte verenigingsgebouw van IVN, afdeling Eys.

Parkeren kan op de strook naast de Mesweg t.o. nummers 30 t/m 54.

Algemene informatie

zondag 6 maart 2022 - 13:00
We starten om de 15 minuten in groepen van maximaal 8 personen
Locatie: 
Verenigingsgebouw IVN, afdeling Eys
Boerenbergpad
6287AJ Eys
Nederland
Google Maps image