Eys
Landschap
Op
woensdag18aug202114:00

Cultuurhistorische wandelingen langs de weg- en veldkruisen in Eys en omgeving

Onze IVN- gids neemt u mee op een korte of langere wandeling in en om Eys langs de zo kenmerkende wegkruisen van het Zuid-Limburgse land

Voor alle bewoners van het Heuvelland, die dit jaar (nog) thuisblijven én voor alle mensen die in eigen land op vakantie zijn organiseert IVN, afdeling Eys opnieuw een drietal excursies.

Onze IVN- gids neemt u mee op een korte of langere wandeling in en om Eys langs de zo kenmerkende wegkruisen van het Zuid-Limburgse land. Zij vertelt over de geschiedenis en de achtergrond van de kruisen en van andere bijzondere gebouwen onderweg. De mooie natuur en de prachtige panorama’s krijgt u er gratis bij!

Wanneer

Woensdag 18 augustus 14.00 uur: panoramawandeling (ca. 8 km.) langs de zuidzijde van Eys en door het dorp met een aantal markante kruisen op de route.  Niet zwaar, vaker brede paden om gezellig bij te kletsen. Duurt 2,5 -3 uur, af en toe een bankje onderweg.

Maandag 23 augustus 9.30 uur: gevarieerde dorpswandeling (7 km.) met een groene klim naar een mooi uitzichtpunt en bijzonder hagelkruis. Duurt 2 – 2,5 uur, geen pauze, wel een bankje boven.

Info

Aanmelden kan via voorzitter@ivneys.nl

1,5 meter afstand houden tussen niet-huisgenoten is verplicht.

IVN, afdeling Eys biedt deze wandelingen gratis aan. Een wandeling op aanvraag voor groepen is mogelijk tegen vergoeding.

Nadere informatie bij de gids, Constance Kerremans 043-4506270, voorzitter@ivneys.nl

Boekje

De wandelingen zijn ook zelfstandig te lopen aan de hand van het boekje:
'Weg- en veldkruisen in Eys', uitgave IVN afdeling Eys, te koop in de kloosterboekwinkel te Wittem (€ 5,95), Wittemerallee 32. Dit boekje is als naslagwerk ook te koop na de wandelingen bij de gids.

 

Algemene informatie

woensdag 18 augustus 2021 - 14:00
Panoramawandeling (ca. 8 km.) langs de zuidzijde van Eys en door het dorp met een aantal markante kruisen op de route. Niet zwaar, vaker brede paden om gezellig bij te kletsen. Duurt 2,5 -3 uur, af en toe een bankje onderweg..
maandag 23 augustus 2021 - 09:30
Dorpswandeling (7 km.) met een groene klim naar een mooi uitzichtpunt en bijzonder hagelkruis. Duurt 2 – 2,5 uur, geen pauze, wel een bankje boven.