Etten-Leur
Vogels
Op
zaterdag12jan201908:30

Excursie wintervogels

IVN Etten-Leur e.o. organiseert op zaterdag 12 januari 2019 volgens traditie, een vogelexcursie gericht op wintervogels. Uw gids voor de dag is de zeer ervaren vogelaar Aad den Boer, die u op de wat meer én minder vaak voorkomende vogels zal attenderen en u er allerlei wetenswaardigheden over kan vertellen.

 

We gaan op stap door en langs meerdere gebieden van de Zuid-Hollandse en/of Zeeuwse eilanden. De route die we volgen is afhankelijk van de weersomstandigheden en de waarnemingen in de dagen voorafgaand aan de excursie door de gids. Maar 50 of 60 vogelsoorten spotten is op deze tocht geen uitzondering is, naast 7 of 8 ganzensoorten.  Vaak zien we duizenden smienten en andere watervogels, maar ook slechtvalk, kiekendief, smelleken, ijseend en 1 of 2 soorten duikers.

Maar we zien ook zgn ‘Wintergasten’ vogels die juist alleen in de winter bij ons in Nederland verblijven, heel bijzonder dus!

 

Verrekijker én warme kleding is zeker aanbevolen. Onderweg stoppen we een keer voor een lekker warm drankje maar eigen koffie en brood meenemen is zeker aan te bevelen. Naar verwachting zijn we rond 17.00 uur weer thuis. Een heerlijke winterse en leerzame dag buiten dus! Ga mee!

 

U kunt in Etten-Leur of in Zevenbergen ‘opstappen’: verzamelen om 08:00 bij het IVN-verenigingsgebouw (Lange Brugstraat 61) en vertrekken uiterlijk 08.15 uur naar Zevenbergen om daar, op de parkeerplaats van het gemeentehuis, de overige deelnemers op te pikken. Meer informatie op onze site: www.ivn-etten-leur.nl

 

Heeft u verdere vragen over de excursie, neemt u dan gerust contact op met Aad den Boer, tel. 06-47600422. Tot 12 januari!

 

Graag inschrijven via onze website: www.ivn-etten-leur.nl

Algemene informatie

zaterdag 12 januari 2019 - 08:30
Excursie wintervogels
Locatie: 
Natuurmuseum
Lange Brugstraat 61
4871 CM Etten-Leur
Nederland
Google Maps image