Zomeravondwandeling Aamsveen

Nieuwsgierig naar de bijzondere natuur en de geheimzinnige verhalen van het Aamsveen? Ga mee met de zomeravondwandeling op woensdag 21 juni 2023. Met de natuurgidsen van Landschap Overijssel en IVN Enschede ga je op stap in dit zeldzame hoogveengebied. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Meld je aan en wandel mee!

Aamsveen
Het Aamsveen is een uniek stukje natuur in Nederland. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden. Er komen zeldzame planten voor zoals de gevlekte orchis en zonnedauw. Ook zullen we het pijpenstrootje en het veenpluis zien. We komen ook langs een zogenaamde kluunplaats (een cirkel van zwerfkeien). Onze natuurgidsen vertellen je onderweg meer over deze keien en ook een aantal sagen uit het bijzondere gebied Aamsveen.
Tip: Het veen is zompig, dus trek stevige schoenen aan en in verband met de muggen zijn lange broek en lange mouwen aan te raden. Neem ook een verrekijker mee.

Wanneer?
We organiseren deze wandeling op 21 juni 2023. De wandeling start om 20.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en verloopt via de website van Landschap Overijssel. Daar vind je ook verdere praktische informatie. Klik hier: Aanmelden

  • Kosten: € 0,00 / € 5,00
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina