VroegeVogelExcursie

Een wandeling in de vroege uurtjes van 2e Paasdag over het (voormalige) vliegveldterrein en de Lonnekerberg!

Vogels zijn in het voorjaar altijd zo druk met het vinden van een partner, dat ze ons de oren van het hoofd fluiten! Vooral in de vroege ochtend als het nog pikkedonker is. Stel je voor dat we de veldleeuwerik, die hier in dit gebied nog voorkomt gaan horen. Dat zou een bijzondere belevenis zijn! Maar natuurlijk is het gezang van alle vogels, ieder op z’n eigen wijze, bijzonder. We gaan ervan genieten in alle vroegte van deze 2e Paasdag 2023!
Wilt u meer informatie over de veld­leeu­we­rik, die u op de foto bij deze activiteit ziet, klik dan op de volgende link: Veldleeuwerik
U ziet als we dit vogeltje niet in het echt gaan horen en/of zien dan wordt dat op site van de Vogelbescherming aardig gecompenseerd!
Met hulp van de IVN-gids kunt u proberen de andere vogelliedjes aan de juiste vogelnaam te koppelen. Er zullen lopend een aantal locaties aangedaan worden bij het vliegveld en op de Lonnekerberg. Daarvoor hoeven geen grote afstanden te worden afgelegd.
Een verrekijker is handig vanaf het moment dat er voldoende licht aanwezig is (zonsopgang 6.55 uur).
Na 2 uur verwachten we, met mooie ervaringen rijker, weer op de parkeerplaats terug te zijn.
Omdat we in redelijk kleine groepen lopen is er een beperking wat het aantal deelnemers betreft. Vandaar ook dat u zich voor deze wandeling moet aanmelden.

N.B. Goed om te weten:
Het maximum aantal deelnemers aan deze wandeling is bereikt! U kunt zich nog wel opgeven, maar u wordt dan op de reservelijst geplaatst.

>>Aanmeldpagina VroegeVogelExcursie<<

 

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina