Voorjaarswandeling op Smalenbroek

Zin in een ontspannen voorjaarswandeling? Ga vrijdag 7 april mee met de voorjaarswandeling op Landgoed Smalenbroek. Een mooie wandeling over het afwisselende landgoed. De gidsen van IVN Enschede en Landschap Overijssel nemen je mee naar de vele mooie plekjes en vertellen onderweg meer over de natuur in het voorjaar. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Landgoed Smalenbroek is een oase van rust aan de rand van Enschede. Het is zeker afwisselend te noemen. Zo wandel je tijdens deze voorjaarswandeling langs de boerderij met de commiezenkamer, de vijver, door de bossen en over de statige lanen. De bodem is hier rijk aan mineralen. Planten zoals bosanemoon en klaverzuring, maar ook beuk en hazelaar voelen zich hier goed thuis. Luister naar het kabbelende water van de Bruninksbeek en Broekheurnerbeek en snuif de frisse voorjaarsgeuren op van alles wat hier bloeit. Ook wandelen we door het parkachtige landgoed ’t Stroink. Hier vind je verrassende doorkijkjes naar de weilanden en fraaie lanen. De wandeling is leuk voor het hele gezin.

Wanneer?
We organiseren de wandeling op 7 april 2023. De excursie start om 14.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.
N.B. De foto hierboven is gemaakt door Henny de Joode.

Aanmelden:
Meld je van te voren aan via de website van Landschap Overijssel. Klik daarvoor op www.landschapoverijssel.nl/activiteiten  Er is plaats voor maximaal 20 personen

Waar
Parkeerplaats Smalenbroek (tegenover Buurserstraat 372)
Buurserstraat 372
7544 RH Enschede
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 0,00 / € 5,00
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina