Paddenstoelenbingo in de herfstvakantie

IVN Enschede organiseert op 20 oktober vanaf 13.30 uur speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders een paddenstoelenmiddag. Je kunt starten tussen 13.30 en 15.00 uur. Om 16.00 uur is het afgelopen.

Kinderen en hun begeleiders  kunnen zich melden  bij de IVN-Kraam die op de parkeerplaats aan de Buurserstraat, tegenover nummer 374, staat.

De kinderen krijgen een  paddenstoelen-zoekkaart, een kopie van de bouw van een paddenstoel en een bingokaart, waarop ze kunnen aankruisen welke paddenstoelen ze gezien hebben.

De kosten zijn: entree per gezin/begeleider € 1.50 voor  het eerste kind, elk volgend kind € 1,00. (Begeleiders  en IVN-leden gratis).

Tijdens deze paddenstoelenmiddag ga je met de bingokaart en de zoekkaart in je hand met hulp van onze gidsen allerlei soorten paddenstoelen ontdekken.

Rood-met-witte-stippen-paddenstoelen,  de vliegenzwammen, trekken altijd de aandacht. Ze zijn de paddenstoel van het jaar. Maar waar groeit die paddenstoel eigenlijk? En hoe komen die stippen erop? Als je in de herfst in het bos wandelt en goed om je heen kijkt kom je ze vast en zeker tegen!

En hoe zit het met die heksenkring?

Er bestaan wel 5000 soorten paddenstoelen in Nederland.  Misschien ken je er wel een paar: elfenbank, berkenzwam, biefstukzwam, houtzwam, inktzwam en stinkzwam… Zwammen in alle kleuren, vormen en maten. De opruimers van het bos. We noemen ze ook wel vuilnismannen. Er zijn ook paddenstoelen die we vrienden of vijanden noemen.

Aanmelden is niet nodig. Kijk voor eventuele wijzigingen de dag voor de paddenstoelenmiddag nog even op de website:  https://www.ivn.nl/afdeling/enschede

Tip: neem een klein spiegeltje mee. Het is heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken. Zitten er gaatjes, buisjes, plaatjes of wel een heel doolhof?
Draag bij nat weer laarzen!

Je bent van harte welkom.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina