Enschede
Bomen & Struiken
Op
vrijdag31jan202014:00

Wandeling Landgoederen Het Amelink en Het Bouwhuis - Enschede

Naar de knoppen met IVN-Enschede!

Op vrijdag 31 januari om 14.00 uur gaan IVN-gidsen met u wandelen op ‘t Bouwhuis. Start op de grote parkeerplaats aan de Amelinklaan. (Klik hier voor de locatie op kaart)

De winter is nog lang niet voorbij, maar als je goed kijkt zie je bij bomen en struiken dat ze al lang zijn voorbereid op de lente. We gaan wandelen op de voormalige landgoederen Het Amelink en Het Bouwhuis, beide ooit eigendom van de textielfamilie Blijdenstein. Tegenwoordig staat het terrein beter bekend als  Zorginstelling ‘t Bouwhuis. De gidsen zullen met u op zoek gaan naar enkele monumentale bomen in het oude arboretum. Verder zal er veel aandacht zijn voor het herkennen van bomen en struiken aan de hand van de schors, takken en knoppen. Een loepje en zelfs een verrekijker komen daarbij van pas. Bovendien zullen de gidsen ingaan op de cultuurhistorie van het landgoed.

We wandelen in zeer rustig tempo over goed begaanbare paden gedurende 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het weer en wat we tegenkomen.

Aan het einde van de wandeling komen we langs het restaurant van ‘t Bouwhuis, TafeltjeVier. Het is mogelijk daar voor eigen rekening iets te gebruiken. De IVN-wandeling is gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.

Algemene informatie

vrijdag 31 januari 2020 - 14:00
Locatie: 
Grote parkeerplaats aan de Amelinklaan - Enschede-Noord
Nederland
Extra Informatie: 

Plak de volgende link in uw browser om de precieze locatie te vinden: https://osmand.net/go?lat=52.2428&lon=6.9087543&z=18
Of kijk op het kaartje hieronder.

Google Maps image