Enschede
Slootjesdagen
Op
zaterdag11jun202213:00

Slootjesmiddag 2022

WATERPLEZIER!!

Voor kinderen en hun (o)pa's en (o)ma's een leuke, leerzame en spannende activiteit, georganiseerd door IVN-Enschede!
Wat leeft er allemaal in het water? Met schepnetjes en emmers gaan we proberen om enkele waterdiertjes te vangen. Je mag natuurlijk ook je eigen schepnetje meebrengen. Daarna gaan we kijken of we er, met behulp van zoekkaarten, achter kunnen komen wat voor diertjes we gevangen hebben. En met een vergrootglas kun je ze nog beter zien!
Misschien kunnen we je ook nog op een idee brengen hoe je zelf een leuk bootje van natuurlijke materialen kunt knutselen. De activiteit is geschikt voor het hele gezin.  Laarzen aanbevolen! Of anders blote voeten, als het lekker weer is!v

Voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar is er een digitale speurtocht. Als je daar aan mee wil doen is het uiteraard nodig om een smartphone bij je te hebben. Of van jezelf of van iemand die met je meeloopt. Zorg je wel dat je telefoon voldoende is opgeladen?

Ter voorbereiding , of voor de napret, kun je alvast in de App-store of Google-Playstore de app Waterleven downloaden. Daarmee kun je heel veel waterleven opzoeken!

Aanmelden voor deze Slootjesmiddag is niet nodig.
Kosten voor deelname bedragen € 1,50 per persoon of € 3,- per gezin.

Op www.ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van meer dan 100 locaties in de rest van Nederland. Bestel daar meteen de watervaste (!) IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken.
Of download gratis een mooie bouwplaat en knutsel je eigen sloot!  

Nog een tip:
Bent u/zijn jullie op de genoemde zaterdagmiddag 11 juni niet in de gelegenheid om mee te doen aan de Slootjesdagfestiviteit?
Niet getreurd, het IVN-team van Enschede maakte vorig jaar een prachtig 'Doe-het-zelf' Slootjesdagpakket, waarbij u op uw eigen moment en in uw eigen buurt, misschien wel in uw eigen tuinvijver, dit feest met uw kinderen kunt beleven!
Kijk daarvoor op: Slootjesdag 2021

Algemene informatie

zaterdag 11 juni 2022 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Zweringbeekpark ten zuiden van de wijk Het Ruwenbos - Enschede
Nijmansbos 72
7543 GJ Enschede
Nederland
Extra Informatie: 

Dit jaar strijken we neer bij de poelen en beekjes van het Zweringbeekpark, ruwweg gelokaliseerd tussen de wijk Het Ruwenbos en de A35. Een ideale locatie voor een activiteit als de Slootjesdag!
Het meest praktisch om er te komen is per fiets of wandelend. Komt u toch met de auto, dan is parkeren in de wijk Ruwenbos een mogelijkheid en dan te voet verder naar het park. Met het openbaar vervoer stapt u het best uit bij bushalte Dr. van der Zandestraat (lijn 5) Dan te voet door de wijk Ruwenbos naar het Zweringbeekpark.
Kosten: € 1,50 per persoon / € 3,- per gezin

Contactpersoon: 
Google Maps image