Enschede
Slootjesdagen
Op
zaterdag09jun201813:00

Slootjesdag 2018!

Voor kinderen en hun (o)pa's en (o)ma's een leuke, leerzame en spannende activiteit, georganiseerd door IVN-Enschede!
Wat leeft er allemaal in het water? Met schepnetjes en emmers gaan we proberen om enkele waterdiertjes te vangen. Je mag natuurlijk ook je eigen schepnetje meebrengen. Daarna gaan we kijken of we er, met behulp van zoekkaarten, achter kunnen komen wat voor diertjes we gevangen hebben. En met een vergrootglas kun je ze nog beter zien!
Misschien kunnen we je ook nog op een idee brengen hoe je zelf een leuk bootje van natuurlijke materialen kunt knutselen. De activiteit is geschikt voor het hele gezin. 
Laarzen aanbevolen! Of anders blote voeten, als het lekker weer is!

Kosten:  € 1,50 per gezin of groep, hiervoor krijgt men een pakket met o.a. routebeschrijving, opdrachten en een zoekkaart. Aanmelden is niet nodig.

Op www.ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van meer dan 100 locaties in de rest van Nederland. Bestel daar meteen de watervaste (!) IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’.
Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken.  

Algemene informatie

zaterdag 9 juni 2018 - 13:00 tot 16:00
Dit jaar organiseeert IVN-Enschede de slootjesdagactiviteit op de locatie bij de vroegere ijsbaan. Bij de lange houten vlonder over de vijver die ligt tussen de bebouwing van Wesselerbrink-Zuid en de Groot Bruninksstraat. Je kunt met deze activiteit op zaterdag 9 juni starten tussen 13.00 en 15.00 uur. Er zijn medewerkers van IVN-Enschede present om samen met jou en je ouders, opa, oma, of wie je mee wilt nemen, een boeiende slootjesmiddag te beleven! Kosten: € 1,50 per gezin of groep, hiervoor krijgt men een pakket met o.a. routebeschrijving, opdrachten en een zoekkaart. Aanmelden is niet nodig. Op www.ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van meer dan 100 locaties in de rest van Nederland. Bestel daar meteen de watervaste (!) IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken.
Locatie: 
Bij de grote keien aan het begin van de lange houten vlonder over de voormalige ijsbaan Wesselerbrink.
Toegangsroute voor auto's via Bruninkslaan 75 (zijweg van de Bruninksstraat)
7544 RP Enschede
Nederland
Google Maps image