Enschede
Recreatie
Op
zondag22sep201913:00

Najaarsheemtuindag 2019

Heemtuin in het Ledeboerpark


IVN-Enschede organiseert op zondag 22 september 2019 van 13.00 – 16.00 uur de bekende Heemtuindag in het Abraham Ledeboerpark.
De warme en droge zomer heeft haar sporen na gelaten in de heemtuin. De herfst is dit jaar vroeg begonnen. In de heemtuin kunt u nu genieten van de herfstsfeer met de vele vruchten en zaden die rijpen.

De belangrijkste items op deze herfst Heemtuindag zijn:

  • oude appelrassen,
  • een dierentekenaar,
  • een wilgentenenvlechtster,
  • een IVN kinderactiviteit over tuindieren,
  • zelf vogelvoertaarten maken.

Dat alles onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

Bij de heer Leusink, kweker van oude appelrassen, kunt u verse appels en pompoenen van eigen oogst kopen. Ook verkoopt hij vijf-vruchtensap van pruimen, aardbeien, rode bessen, appels en bramen. Wie zelf een onbekend appelras heeft kan een vrucht  meenemen en zo misschien de naam te weten komen. Bovendien is het mogelijk afspraken te maken voor het snoeien van hoogstamfruit de komende winter.

Dierentekenaar Sjoerd Horst zal (als het niet regent) aanwezig zijn met zijn wild life art. Prachtige natuurgetrouwe tekeningen van dieren die (ook als drukwerk) te koop zijn.

Carla Slotboom, wilgentenenvlechtster, zal laten zien hoe ze  prachtige dingen van wilgentenen maakt. U kunt haar werk ook bij haar kopen.

Voor kinderen en hun ouders heeft IVN een speelse activiteit over dieren die in veel tuinen voor kunnen komen. Iedereen mag een vogelvoer-taart maken om de vogels in hun eigen tuin in de herfst op te trakteren.

Bij de IVN-kraam kunt u leuke geschenkjes, zoekkaarten, natuurboeken etc. kopen. Er wordt tegen een kleine vergoeding koffie, thee en limonade geschonken met heerlijke zelf gebakken taart. 

U bent zondag 22 september van harte welkom bij IVN-Enschede in het Ledeboerpark. Toegang is gratis.
 

Algemene informatie

zondag 22 september 2019 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Heemtuin in het Abraham Ledeboerpark te Enschede
Hengelosestraat 325
7521 AD Enschede
Nederland
Google Maps image