Enschede
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag01jul202219:00

Lonnekerberg zomeravondwandeling

Deze zomeravondwandeling organiseert Landschap Overijssel samen met IVN-Enschede. Klik op de link voor meer informatie en om u aan te melden:

naar de website van Landschap Overijssel

Genieten van rust en stilte op 60 meter hoogte? Ga dan op vrijdag 1 juli mee met de zomeravondwandeling op de Lonnekerberg nabij Enschede. Met de natuurgidsen van Landschap Overijssel en IVN Enschede ontdek je dit gevarieerde gebied, waar loof- en naaldbomen elkaar afwisselen. De wandeling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

De Lonnekerberg is zestig meter hoog en onderdeel van het stuwwalcomplex Enschede-Oldenzaal. Ooit een houtproductiebos met naaldbomen, maar dankzij beheer van Landschap Overijssel krijgt het steeds meer haar natuurlijke karakter terug met loofbomen, zuivere bronnen en diverse bedreigde plantensoorten zoals het breedbladige wespenorchis, stijve ogentroost en duizendguldenkruid. Het gebied is rijk aan reeën, vossen en marters. Al wandelend met onze gidsen geniet je van de rust en stilte en de Jufferbeek die door het gebied meandert.

Algemene informatie

vrijdag 1 juli 2022 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Bergweg ter hoogte van de Kleigaten
Bergweg
Enschede
Nederland
Google Maps image