Enschede
Water
Op
woensdag08jun202220:00

Kristalbad excursie

Landschap Overijssel organiseert deze excursie samen met IVN-Enschede. Op de website van Landschap Overijssel vindt u alle informatie en een aanmeldingsformulier!

naar de website van Landschap Overijssel

Wel eens van een natuurlijke 'watermachine' gehoord? Ontdek het woensdag 8 juni tijdens de zomeravondwandeling in het Kristalbad. De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee naar de vele mooie plekjes en vertelt onderweg meer over de bijzondere functie en natuur van het Kristalbad. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Het Kristalbad is een bijzonder stukje nieuwe natuur tussen Hengelo en Enschede. Een bijzonder terrein met meerdere gezichten. Een natuurlijke watermachine die proceswater weer leven inblaast, een groot bergingsgebied voor water, een ecologische verbindingszone en een recreatief gebied in één. Het is ook een geliefde plek voor vogels. In de lente spot je hier heel veel verschillende soorten, zoals de fuut, dodaars, zwaluw en knobbelzwaan. Tijdens deze boeiende excursie proberen we deze en nog vele andere soorten te ontdekken. De gidsen vertellen onderweg over de vogels en het Kristalbad. Welke ontwikkelingen zijn er en welke dieren leven hier nog meer? Neem je verrekijker mee, trek stevige laarzen aan en ga mee op stap met de vogelexperts.

 


 

 

 

Algemene informatie

woensdag 8 juni 2022 - 20:00
Locatie: 
Parkeerplaats IJsbaan Twente, Enschede
Colloseum 90
Enschede
Nederland
Google Maps image