Enschede
Natuur
Op
zondag19mei201913:00

Heemtuindag Voorjaar 2019

Bijzondere natuuractiviteiten in de Heemtuin in het Lederboerpark

 

IVN-Enschede organiseert haar Voorjaars-Heemtuindag in het Abraham Ledeboerpark op zondag 19 mei 2019 van 13.00 – 16.00 uur.

 

Het is weer volop voorjaar en dat betekent dat de knoppen van de bomen openbarsten en alle frisse, groene blaadjes tevoorschijn komen. Om dat voor elkaar te krijgen ontwikkelen de bomen een sterke sapstroom. De bast zit losjes om de takken. Vanouds werd daar gebruik van gemaakt voor het maken van kinderfluitjes. Dat gaan we ook proberen op deze voorjaarsheemtuindag. 
Tijdens de Heemtuindag kunnen kinderen (groot en klein) onder deskundige leiding fluitjes maken van takken van lijsterbes, wilg of vlier. Ook kan iedereen zijn creativiteit volledig uitleven op het maken van zo veel mogelijk andere muziekinstrumenten van natuurlijke materialen.

Bij de IVN-kraam kunt u leuke geschenkjes, zoekkaarten, natuurboeken etc. kopen.

Er wordt tegen een kleine vergoeding koffie, thee en limonade geschonken met heerlijke zelf gebakken zoete en hartige lekkernijen.

Wilt U ook weten hoe zevenblad of hondsdraf of andere (on)kruiden uit de heemtuin smaken? Kom dan onze heerlijke aardappelpannenkoekjes met heemtuinkruiden proeven!

Ook dit voorjaar zullen leerlingen van de muziekklas van het Stedelijk Lyceum Kottenpark aanwezig zijn met hun band om de middag muzikaal op te luisteren.

U bent zondag 19 mei van harte welkom bij IVN Enschede in het Abraham Ledeboerpark. 
Toegang is gratis.

Voor de poster van dit evenement klik hier: Poster Voorjaars-Heemtuindag

Algemene informatie

zondag 19 mei 2019 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Heemtuin in het Abraham Ledeboerpark te Enschede
Hengelosestraat 325
7521 AD Enschede
Nederland
Google Maps image