Enschede
Bloemen & Planten
Op
donderdag19apr201819:30

Cursus 'Wilde planten herkennen'

Voorjaar 2018

Kom naar de nieuwe natuurcursus “Wilde planten herkennen”

              

IVN Enschede en KNNV Enschede organiseren dit voorjaar een cursus wilde planten herkennen voor iedereen die het leuk vindt meer over wilde planten te weten te komen, en de namen van veel voorkomende en opvallende soorten in de omgeving van Enschede te leren. 

 

Tijdens  twee cursusavonden op 22 maart en 19 april in het NIVON-gebouw, wordt de cursisten uitgelegd hoe je planten kunt determineren (= vaststellen om welke plant het gaat en tot welke soort of familie deze behoort). Daarbij kan gebruik worden gemaakt van een eigen  plantengids of flora. We gaan samen oefenen in het herkennen van belangrijke onderdelen en kenmerken van planten. Verder worden er onderwerpen behandeld die de plantenstudie kunnen vergemakkelijken.

Tijdens vijf excursies, waarvoor  de tijdstippen in overleg met de cusisten bepaald worden, gaan we planten bekijken in uiteenlopende natuurgebieden in de omgeving van Enschede. Op die manier komen  planten uit verschillende leefmilieus aan bod. 

Het doel is dat de cursisten na de cursus zelf met plezier hun plantenkennis verder kunnen uitbreiden. Voor deelname is geen voorkennis vereist. De cursus heeft een minimum aan theorie en vooral veel excursies om buiten planten te ontdekken, hun namen te leren en bovendien te genieten van het natuurschoon rond Enschede.

Kosten: € 30,- voor de hele cursus , te voldoen op de eerste lesavond.
Locatie: NIVON-gebouw, Dotterbloemstraat 120, 7531 TE Enschede.

Aanmelden bij:

NB: De cursus is volgeboekt. Er is echter wel een wachtlijst; u kunt zich daarop laten plaatsen.

Algemene informatie

donderdag 19 april 2018 - 19:30
De eerste cursusavond was op 22 maart. De tweede op 19 april 2018. De vijf excursies in overleg met de deelnemers.
Locatie: 
NIVON-centrum
Dotterbloemstraat 120
7531 TE Enschede (tel. 053- 433 80 33)
Nederland
Google Maps image