Enschede
Bomen & Struiken
Vanaf
zondag21mei201712:00

'Booming Bomen' op Hof Espelo

Bomenexpositie

In het oude Koetshuis op Hof Espelo wordt een nieuwe expositie geopend: Booming Bomen. Van wortel tot kruin en van beukennoot tot pollepel wordt een boekje open gedaan over 5 veel voorkomende bomen op het landgoed. Er is live muziek van de Kunstklas van het Kottenpark College, een informatiemarkt en een speciale excursie. Ook aan de kinderen is gedacht; een feestelijk dagje uit voor het hele gezin!

Wist jij dat de beuk de hoogste boom uit het bos is? Of dat de zoetstof xylitol uit sap van berkenbomen komt? En wist je dat bomen onder de grond heel handig samenwerken met schimmels om aan voedsel te komen? Dit en meer komt aan bod in de nieuwe expositie 'Booming Bomen'. Sagen en legenden komen aan bod, maar ook het bodemleven en gebruiksvoorwerpen die van het hout gemaakt worden.

Tijdens Fete de la Nature opent de expositie op feestelijke wijze. Op de informatiemarkt kun je onder andere bekijken hoe midwinterhoorns gemaakt worden en kunst van hout bewonderen. Er is een excursie onder leiding van de makers van de expositie (Erika van Oldeneel en Chris Eijkholt) met tekst en uitleg over de bomen in het bos. Kinderen kunnen hun eigen natuurschilderij maken en die ophangen in het Koetshuis; zo wordt de expositie steeds mooier.

Programma:
12.00 uur: Opening expositie inclusief optreden Kunstklas Muziek van het Kottenpark College
13.00 uur: Opening informatiemarkt met o.a. IVN Enschede en demonstraties midwinterhoorns maken
13.30 uur: Excursie 'Booming Bomen' over het landgoed

Praktische informatie:
- Het Koetshuis is geopend van 11.00 t/m 17.00 uur
- Expositie is gratis toegankelijk
- Deelname aan excursie is gratis voor donateurs. Niet-donateurs betalen €3,- per persoon (€1,50 voor kinderen).

Algemene informatie

zondag 21 mei 2017 - 12:00 tot 17:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo te Enschede
Weerseloseweg 259
7522 PS Enschede
Nederland
Google Maps image