Enschede
Landschap
Op
dinsdag21jun202220:00

Aamsveen zomeravondwandeling

Samen met Landschap Overijssel organiseert IVN-Enschede deze excursie. Klik op de link voor verdere informatie en om u aan te melden:

naar de website van Landschap Overijssel

Nieuwsgierig naar de bijzondere natuur en de geheimzinnige verhalen van het Aamsveen? Ga mee met de zomeravondwandeling op 21 juni van Landschap Overijssel. Met de natuurgidsen van Landschap Overijssel en IVN Enschede ga je op stap in dit zeldzame hoogveengebied. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het Aamsveen is een uniek stukje natuur in Nederland. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden. Er komen zeldzame planten voor zoals de gevlekte orchis en zonnedauw. Ook zullen we het pijpenstrootje en het veenpluis zien. We komen ook langs een zogenaamde kluunplaats (een cirkel van zwerfkeien). Onze natuurgidsen vertellen je onderweg meer over deze keien en ook een aantal sagen uit het bijzondere gebied Aamsveen. Tip: Het veen is zompig, dus trek stevige schoenen aan en in verband met de muggen zijn lange broek en lange mouwen aan te raden. Neem ook een verrekijker mee.

 

 

Algemene informatie

dinsdag 21 juni 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Parkeerplaats bij kruising Roodmolenweg Sagenweg Aamsveenweg, Enschede
Aamsveenweg / Sagenweg
Nederland
Google Maps image