Emmen-Coevorden
Kind & Natuur
vrijdag08sep2017

Word ook vrijwillige jeugdbegeleider bij IVN Scharrelkids in omgeving Emmen

Ben je enthousiast, houd je van natuur en vind je het leuk om met kinderen te werken? Dan zoeken wij jou! Samen met andere vrijwillige begeleiders organiseer je maandelijkse buitenactiviteiten voor kinderen in omgeving Emmen. IVN en Scharrelkids.

De afdeling IVN Emmen en Omstreken is een actieve vereniging die volwassenen en jeugd op een boeiende manier wil betrekken bij de natuur in hun eigen leefomgeving. De jeugdactiviteiten vallen onder de noemer “Scharrelkids”.

Met de jeugdclub “Scharrelkids” wil IVN Emmen en omstreken de kinderen dichter bij de natuur brengen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de natuur een gunstige invloed heeft op de totale ontwikkeling van kinderen.

Nu scharrelen voor later. Vaker de natuur in gaan, hutten bouwen, kikkers en waterbeestjes vangen, nestkastjes maken, een speurtocht met een IVN Natuurgids…en gezond eten uit eigen groentetuin. Het levert geweldige ervaringen op en het is gezond. Maar het zorgt er ook voor dat kinderen een band met de natuur opbouwen. Als kinderen regelmatig de natuur intrekken, verhoogt dat hun interesse en betrokkenheid. En dat is weer belangrijk voor later.

De werkzaamheden bestaan uit;
-De gedeelde begeleiding van jeugdgroepen (6-12 jaar),
-Het initiëren en organiseren van activiteiten in bos, veld, of aan het water.
-Maandelijks overleg, planning en verdeling van taken.

Wat vragen wij?
-Enthousiasme, integriteit, betrokkenheid, verantwoordelijkheidsgevoel, oog voor detail en affiniteit met natuur en kinderen.
-Enige ervaring in het werken met kinderen is een pré.

De vacature is op vrijwillige basis maar zeker niet vrijblijvend. We moeten op jou als vrijwilliger wel kunnen bouwen. Voor een goede begeleiding en leuke activiteiten is het maken van duidelijke afspraken belangrijk.

Wat bieden wij?
-Leuke activiteiten met kinderen waar natuurbeleving centraal staat in een gezellige, gemengde groep van enthousiaste vrijwilligers.

Spreekt je dit aan en wil je meer weten?

Kijk dan eens op onze Facebookpagina of vraag verdere informatie aan via; https://www.facebook.com/scharrelkidsemmen/ of mail naar ivn.jeugd.emmen@gmail.com

Je kunt je vragen richten aan Cathelijn van Goor.
De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 8 uur per maand en is op vrijwillige basis.