Emmen-Coevorden
Bloemen & Planten
Op
zondag30sep201814:00

Wildpluk excursie

Samen met Eko-Tours en de bekende wildpluk-specialist Leah Groeneweg gaan we op een unieke wildpluk-excursie. De deelnemers rijden met elkaar de natuur in met de 100% elektrische terreinauto’s en gaan onder deskundige leiding van Leah op zoek naar eetbare planten.  En… je mag daarbij zélf rijden in de bossen in de elektrische voertuigen van Eko-Tours.  https://eko-tours.nl.

Onderweg geeft Leah uitleg over het eten uit  de natuur en plukken van allerlei planten en bloemen.  Samen gaan we op zoek naar eetbare wilde planten zoals zevenblad, weegbree en witte dovenetel en stoppen onderweg een groot aantal keren om de mand te vullen.  We maken op deze excursie met elkaar een wildpluk thee en na afloop staat ons een lekkernij van wilde bloemen en planten te wachten. Natuurlijk krijg je allerlei informatie, adviezen, tips én recepten mee naar huis om zelf met wilde planten aan de slag te kunnen.

Voor deze bijzondere excursie hoef je niet lang te wandelen in de natuur, want we rijden met elkaar in de fluisterstille elektrische auto’s van Eko-Tours. Iedereen ouder dan 21 jaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs mag zelf rijden in deze bijzondere auto’s.  Alleen dat is al een bijzondere ervaring. Deze excursie is daarom geschikt voor jong én oud!

Vergeet vooral je boodschappenmandje niet mee te nemen voor de kruiden, bloemen en planten die je mee naar huis kunt nemen en thuis verder kunt verwerken met onze recepten.

We starten vanuit het Fletcher Hotel de Hunzebergen (Valterweg 36, Exloo). De excursie begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Opgave vooraf noodzakelijk via ivnemmeneo2@gmail.com. IVN-leden betalen 15 euro p.p., niet leden 25 euro p.p. Contactpersoon: Dorie Tomassen 06 41 17 65 74.

Algemene informatie

zondag 30 september 2018 - 14:00 tot 17:00