Emmen-Coevorden
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag03nov201810:00

Natuurwerkdag

Op zaterdag 3 november vindt weer de Nationale Natuurwerkdag plaats. Ook de Afdeling Emmen en Omstreken van het IVN doet mee aan deze natuurwerkdag.

Jong en oud kan deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen enz. Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag.

De locatie is dit jaar in het Noord Barger bos achter Manege de Eekwal op het kleine heideveldje links van het fietspad. We beginnen om 10 uur en gaan na de lunch door tot 15.00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd en ook voor het nodige gereedschap.

Aanmelden kan bij Dick Haverkamp maar ook via Landschapsbeheer Drenthe. Neem voor meer informatie en om aan te melden contact op met Dick Haverkamp, Tel. 06 28 28 71 48 of mail: dickhaverkamp22@gmail.com.

Algemene informatie

zaterdag 3 november 2018 - 10:00