Scharrelkids

Met de jeugdclub “Scharrelkids” wil IVN Emmen-Coevorden kinderen dichter bij de natuur brengen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de natuur een gunstige invloed heeft op de totale ontwikkeling van kinderen. IVN Emmen-Coevorden wil daar positief aan meewerken! 

Nu scharrelen voor later. Vaker de natuur in gaan, hutten bouwen, kikkers en waterbeestjes vangen, nestkastjes maken, een speurtocht met een IVN Natuurgids…en gezond eten uit eigen groentetuin. Het levert geweldige ervaringen op en het is gezond. Maar het zorgt er ook voor dat kinderen een band met de natuur opbouwen. Als kinderen regelmatig de natuur intrekken, verhoogt dat hun interesse en betrokkenheid. En dat is weer belangrijk voor later.

Word lid
Ben jij ook zo geïnteresseerd in alles wat kruipt, fladdert, vliegt, zwemt, groeit en bloeit? Word dan lid van “Scharrelkids”! Onze activiteiten kosten €3,00. Maar als je kiest voor een Scharrelkids jaarlidmaatschap (voor kinderen van 6 t/m 12 jaar) van €15,00, heb je niet alleen financieel voordeel, maar dan ben je verzekerd van deelname aan alle activiteiten. De Scharrelkidsleden hebben namelijk voorrang bij deelname aan onze activiteiten. Je betaalt voor een heel jaar en je hoeft je alleen nog maar van te voren op te geven als je met een activiteit mee wil doen.

Als lid van Scharrelkids Emmen mag je ook mee doen met eventuele extra activiteiten die alleen voor de leden georganiseerd worden. Een lidmaatschap is een jaar geldig. Als je op 1 februari 2018 lid wordt dan is dit lidmaatschap tot en met 1 februari 2019 geldig. Voor aanmelden en meer informatie kun je contact opnemen via ivn.jeugd.emmen@gmail.com

Je kunt het lidmaatschapsgeld contant betalen op de eerstvolgende activiteit of overmaken op NL 72TRIO 0776 4509 56, tnv IVN afdeling Emmen e.o. ,o.v.v. lidmaatschap Scharrelkids en de naam van het kind.

Scharrelkidsteam IVN Emmen-Coevorden :

Marion Verton, Dick Haverkamp, Hennie Veenhoven, Roland Stenger,
Tinus Knegt, Arie de Vreugd, Heleen Weide en Janny Hummel

 Programma
Ben je nieuwsgierig naar de activiteiten van de Scharrelkids? Bekijk dan het programma voor 2021en doe mee!

Volg ons op Facebook
Onze jeugdclub de “Scharrelkids” heeft een eigen pagina op Facebook.
Volg ons en blijf op de hoogte van onze activiteiten en leuke nieuwtjes!

Fotoboek
Wil je meer foto's bekijken? Ga dan naar ons fotoboek.