Programma Scharrelkids

 

Agenda 2024 Scharrelkids IVN Emmen-Coevorden

Voor het voorjaar 2024 hebben wij de volgende activiteiten gepland.

 

De activiteiten vinden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur op zaterdag. Op Facebook kun je de actuele agenda vinden: kijk daarvoor op https://www.facebook.com/scharrelkids.

Je kunt onze activiteiten ook terugvinden in de agenda van Facet Emmen vanuit de ROEG! Hoek.

 

Geen uitnodiging missen? Meld je aan voor de uitnodigingen: ivn.jeugd.emmen@gmail.com.

 

27 januari    Help de vogels de winter door

De vogels kunnen in de winter best een handje geholpen worden met voer. Jij gaat een mooi voederplankje maken voor de vogels zodat je die in jouw tuin kunt hangen (of op een ander leuk plekje waar je vogels blij kunt maken.)
Locatie: MFC ‘t Aole Gemientehoes, Schoonebeek

 

9 maart         Natuurspeurtocht

Ben jij een echte speurneus en weet jij de route te ontdekken? Ga mee op zoek naar natuurschatten. Lekker struinen enneh …. vies worden mag! (maar hoeft niet 😉)
Locatie: Noordbargerbos

 

20 april         Creatief avontuur voor kleine tuinders

Zonder zaadjes geen bloemen en plantjes (zoals kruiden). Op 22 april is de Nationale Zaaidag om wilde bijen een handje te helpen. Kom ook helpen zaadbommetjes kleien die je mee naar huis mag nemen, én …. misschien maak jij je eigen kruidenboter wel!

Locatie: Emmen – Noordbarge

 

8 juni             Vliegensvlug

Gevleugelde mieren, vlugge vliegen en fladderende verleiders. We gaan de lucht in! Nou ja, met onze ogen dan. Er vliegt heel wat door de lucht in onze natuur. Ontdek samen met ons wat allemaal. Van veraf, maar ook van dichtbij; wel eens een vliegje onder de loep gehad?

Locatie: In de buurt van Noordbarge

 

6 juli               Bezzzzzige bijen

Durf jij als een echte imker een kijkje in de bijenkast te nemen, of blijf je liever op afstand om de honing te proeven? Het kan allebei. Wegens succes op herhaling: een bijenmiddag bij de imkers van de Bijentuin Emmermeer.

 

Aanmelding

Wij geven de kinderen graag alle aandacht om ze volop de natuur te laten beleven. Dat kan het beste met een besloten groep kinderen die van tevoren zijn aangemeld. Dat kan via ons mailadres ivn.jeugd.emmen@gmail.com, via Facet of de Brede School. Er gaan altijd minimaal twee, maar meestal drie begeleiders mee. In bijzondere gevallen kunnen ouders, in overleg, als begeleider mee.

Wij vragen een vergoeding van € 3,= per kind.