Programma Scharrelkids

Agenda 2023 Scharrelkids IVN Emmen-Coevorden

21 januari Help de vogels de winter door

De vogels kunnen in de winter best een handje geholpen worden met voer. We gaan zelf vetbollen maken, maar geen gewone vetbollen; hier maken we een leuk kunstwerkje van. Verder kun je pinda’s rijgen, een vogelquiz doen, etc. Locatie: Oranjedorp.

25 februari Pluizenbollen

Uilen! Heb jij ze wel eens gezien? Sommige zien eruit als een schattige pluizenbol, maar zijn ze dat wel echt? Wat voor uilen zijn er zoal, waar leven ze, enneh…., wat eten ze? Kom het bij ons ontdekken. Een uil braakt na het verteren zijn menu namelijk weer uit in een braakbal. En die gaan wij samen uitpluizen. Locatie: Oranjedorp.

1 april Speuren naar sporen

Is het een grap? Nee hoor. Op zaterdag 1 april gaan we echt samen de natuur in op zoek naar sporen. Denk jij daarbij direct aan pootafdrukjes? Er is nog veel méér te ontdekken! Wie weet laat jij zelf ook nog wel een spoor achter. Kom met ons mee en meld je snel aan.

13 mei Voorjaar in het bos

Bij voorjaar denk je vast aan bloemen en bijen enzo. Maar in de lente krijgen ook alle bomen weer blaadjes. Zonder die blaadjes zou de wereld er heel anders uitzien, dus ze zijn heel belangrijk. Jij weet hier veel meer van dan je zelf in de gaten hebt. En je kunt nog meer ontdekken. We laten je heel veel zien, voelen, ruiken en horen, én  je maakt iets moois om mee naar huis te nemen (misschien wel voor Moederdag, maar sssst, niet verder vertellen hoor).

17 juni Vliegensvlug – Deze activiteit kan helaas niet doorgaan

Gevleugelde mieren, vlugge vliegen en fladderende verleiders. We gaan de lucht in! Nou ja, met onze ogen dan. Er vliegt heel wat door de lucht in onze natuur. Ontdek samen met ons wat allemaal. Van veraf, maar ook van dichtbij; wel eens een vliegje onder de loep gehad?

(Activiteit onder voorbehoud) Locatie: Emmen.

23 september Bijenmiddag

Bijenpark Emmermeer

Natuurbeleving staat voorop!

Wij geven de kinderen graag alle aandacht om ze volop de natuur laten beleven. Dat kan het beste met een besloten groep van kinderen die van tevoren zijn aangemeld. Er gaan altijd minimaal drie
begeleiders mee. De activiteiten vinden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Wij vragen een vergoeding van € 3,= per kind. In bijzonder gevallen kunnen ouders, in overleg, als begeleider mee.

Voor informatie:  mailen naar ivn.jeugd.emmen@gmail.com.

Wil je mee doen? Meld je dan op tijd aan! Op Facebook vind je per keer de uitnodiging en de locatie. Kijk op

https://www.facebook.com/scharrelkids/

Aanmelden kan via e-mail: ivn.jeugd.emmen@gmail.com.